16 Ağustos 2018 09:01

Rusya: İstanbul’daki 4’lü zirve için henüz bir anlaşma yok

Rusya, Erdoğan'ın Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa liderlerinin İstanbul'da gerçekleştireceğini söylediği zirvenin henüz gündemde olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da Almanya, Rusya ve Fransa liderlerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini söylediği dörtlü görüşmenin henüz gündemde olmadığını, üzerinde anlaşılmadığını söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Peskov, gazetecilerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Erdoğan’ın sözünü ettiği “dörtlü görüşme”ye katılmayı planlayıp planlamadığı sorusunu yönelttiği Peskov “Hayır, böyle bir görüşme henüz gündemde değil, henüz üzerinde anlaşılmadı” yanıtını verdi.

ERDOĞAN 7 EYLÜL’DE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılımıyla İstanbul’da 4’lü bir zirve gerçekleştirileceğini söylemişti.

Rus Dışişleri de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un salı günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapacağı görüşmede dörtlü zirveyi ele alacağını bildirmişti. Zirvenin gerçekleşmesi halinde ana gündem maddelerinden birinin Suriye olması bekleniyor.

‘ÜÇLÜ ZİRVE’ EYLÜL BAŞINDA

Öte yandan Peskov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran'ın liderleri arasında İran’da yapılacak üçüncü zirvenin eylül başında yapılmasının planlandığını söyledi.

Peskov, “Zirveyi eylülün ilk 10 günü içinde gerçekleştirme olasılığı üzerinde çalışılıyor. Bu yönde görüşler var. Üç liderin programı hakkında diplomatik kanallar üzerinden mutabakat sağlandıktan sonra bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti, AKP Kongresine katılmayacak

SONRAKİ HABER

Ulaşılamayan ithal ilaçlar Meclis gündeminde: Halk sağlığı tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...