16 Ağustos 2018 19:02
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ağustos 2018 19:09

Beşiktaş, 2-1 mağlup olduğu LASK Linz maçıyla turu geçti

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında LASK Linz'e 2-1 mağlup olan Beşiktaş, deplasman golü avantajıyla turu geçti.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında LASK Linz'e 2-1 mağlup oldu. 90'ıncı dakikada Negredo'nun attığı golle bu skoru elde eden Beşiktaş, deplasman golü avantajıyla turu geçti.

UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Linzer Stadı’nda saat 20.45’te başlayan maçtaLASK Linz'e konuk olan Beşiktaş, zorlu bir maç geçirdi. Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönettiği maçta LASK Linz, 42’nci dakikada öne geçti. Samuel Tetteh’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Joao Victor, ağları havalandırdı.

68’inci dakikada, Thomas Goiginger pasını ceza sahası içindeki Samuel Tetteh’in gönderdi. Tetteh’in sağ çaprazdan yaptığı vuruş kaleci Tolga Zengin’den döndü. Altıpas çizgisi üzerinde bulunan dönen topu ağlara gönderdi ve 2-0'a ulaştı.

90’ıncı dakikada Caner Erkin’in sol kanattan yaptığı ortayı Pepe, Alvaro Negredo’ya indirdi. Negredo’nun gelişine çektiği şut ağları gitti ve skor 2-1’e geldi. Gol sevinci nedeniyle ikinci sarı kartını gören Negredo, kırmızı kartla oyundan atıldı.

İlk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, deplasman golü avantajıyla UEFA Avrupa Ligi Play-Off turuna yükseldi.

AVRUPA’DAKİ 208. SINAVI

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 208. maçına çıktı. Bu maçlarda 80 kez kazanan siyah-beyazlılar 84 karşılaşmada rakiplerine mağlup oldu, 44 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 275 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 296 gol gördü.

GÜNEŞ YÖNETİMİNDE 30. MAÇ

Beşiktaş, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde 30. Avrupa kupası maçını oynadı.

Siyah-beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Güneş, LASK Linz önünde rekorunu 30 müsabakaya yükseltti.

‘KUPA 2’DE 106. MAÇI

Siyah-beyazlılar, LASK Linz mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi’nde 106. kez sahada yer aldı.

Adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda 106 maç yapan siyah-beyazlı ekip, 49 galibiyet, 21 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı.

Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 169 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 127 gol gördü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TAYAŞ işçisine 17 kuruşluk 'zam'! Sömürü artıyor, işçi mücadele ediyor

SONRAKİ HABER

Erkekle tokalaşmadığı için kadına iş verilmemesi ayrımcılık sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...