15 Ağustos 2018 15:10

Pentagon: Menbic’de ortak devriye başlayacak

ABD Savunma Bakanlığı, Menbic’de Türkiye ile ABD arasındaki ortak devriyelerin eğitimler tamamlandıktan sonra başlayacağını açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun komutanlarından Gedney, gerekli eğitimler tamamlandığında Menbic’de Türkiye ile ABD arasındaki ortak devriyelerin başlayacağını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) düzenlenen basın brifingine telekonferans yoluyla bağlanan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun komutanlarından Felix Gedney, Menbic’deki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Menbic’deki sürecin planlandığı gibi devam ettiğini anlatan Gedney, “Türk güçleri, Menbic sınırındaki bağımsız koordineli devriyelerine devam ediyorlar ve bu devriyeler oldukça başarılı geçiyor” dedi.

Menbic’deki devriyelerin artık rutin hale geldiğini kaydeden Gedney, “Ortak devriyeler için eğitimler yakında başlayacak. Hazır olduğumuzda ve (devriyeler için) eğitimler yapıldığında ortak devriyeleri uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, 18 Haziran’da yaptığı açıklamada, iki ülkenin birliklerinin, Menbic Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri uyarınca koordineli ancak bağımsız şekilde devriye faaliyetlerine başladığını bildirmişti.

YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Halep iline bağlı Menbic ilçesini Ağustos 2016’da IŞİD’den almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazze’de balıkçıların avlanma mesafesi 9 mile çıkarıldı

SONRAKİ HABER

ABD'de rahipler, 70 yılda yüzlerce çocuğa istismarda bulunmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa