09 Eylül 2012 09:52

Batum’da laz müzik festivali coşkusu yaşandı

HOPALI Laz sanatçı ressam ve şair Helimişi Hasani adına bu yıl ilk kez düzenlenen Laz Müzik Festivali, Batum’da büyük bir coşku yarattı. Türkiye ve Gürcistan’da yaşayan Lazların ilgi odağı olan gece, yoğun sanatçı ve topluluk programıyla dikkat çekti.Akşam saatlerinde başlayan festivalde, Türkiye’den ge

Batum’da laz müzik festivali coşkusu yaşandı
Paylaş
Gençağa Karafazlı - Hayati Akbaş

Akşam saatlerinde başlayan festivalde, Türkiye’den gelen sanatçılar Birol Topaloğlu, Bayar Şahin, Erdal Bayrakoğlu gibi Laz ve Gürcü müziği yapan sanatçılar sahne alırken, Gürcistan’dan da Grup Shurimshine, Grup Ardzali, Grup Tutarçela gibi Laz müziği yapan Gruplar sahne aldı.
Gecede program aralarında Helimişi Hasan’nın gerek müzik, gerekse resim sanatı içindeki yaşamı, hem Gürcüce, hem Türkçe açıklamalarla anlatılırken, Helimişi Hasan’ın Batum Devlet Müzesinde bulunan naif çalışmalarının bir bölümü fotobloglar şekli ile sergilendi.
Batum Laz Festivalinde sahne alan sanatçıların ve grupların Lazca söylediği türkülerle coşku devam ederken, Gürcistan’da yaşayan Laz Şair İasha Tandilava’nın okuduğu Lazca şiirler festivale ayrı bir güzellik ve renk kattı. Gece boyunca coşkuyla süren etkinlik katılımcı sanatçı ve grupların toplu olarak sahne alarak Cilveloy Nanayda türküsünün Lazca, Gürcüce ve Türkçe söylenip, izleyenlerin horonlarla eşlik etmesiyle festival sona erdi. (Batum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıkımlar ekimde başlayacak

SONRAKİ HABER

Kurumaya yüz tutan Çad Gölü, ciddi ekolojik sorunla karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa