15 Ağustos 2018 09:35

Brunson için yapılan itiraz reddedildi, kararı üst mahkeme verecek

ABD’li rahip Andrew Brunson’ın ev hapsine yapılan itiraz ikinci kez reddedildi. Kararı bir üst mahkeme görüşecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de, ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmal Cem Halavurt'un, müvekkilinin ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ikinci kez yaptığı itiraz reddedildi. Ancak itiraz kendiliğinden, bir üst mahkeme olan İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

'Terör örgütleri PKK ile FETÖ/PDY adına suç işlemek' ve 'devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanırken, sağlık sorunları dikkate alınarak, verilen ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmal Cem Halavurt, dün yeni bir girişimde bulundu. Avukat Halavurt, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için davanın görüldüğü İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağına yapılan itiraz, geçen 30 Temmuz'da olduğu gibi yine reddedildi.

Ancak mahkeme Halavurt'un talebini, kendiliğinden, bir üst mahkeme olan İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Taleple ilgili olarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, üst mahkeme sıfatıyla karar vereceği belirtildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen adayları için KPSS geçerlilik süresi 2 yıla çıkarıldı

SONRAKİ HABER

'300 yıllık Uzundere Köyü'nün geleceği tehlike altında'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...