15 Ağustos 2018 04:35

Alaattin Çakıcı, 'kaçırılma şüphesi' üzerine nakledilmiş

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesinde 'kaçırılma şüphesi' olduğu iddia edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Alaattin Çakıcı'nın, kaçırılma şüphesi üzerine Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledildiği ortaya çıktı.

Hürriyet'te Fevzi Kızılkoyun'un imzasıyla yayımlanan haberde, Çakıcı'nın hastaneden kaçırılma şüphesi üzerine Sincan'a nakledildiği kaydedilirken, güvenlik riski nedeniyle tedavisine cezaevi yerleşkesindeki hastanede devam edileceği bildirildi.

Bu amaçla Çakıcı'nın naklinden sonra cezaevinde biri kardiyolog olmak üzere 2 yeni doktor görevlendirildiği belirtildi.

Önceki gün Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sincan Kapalı Cezaevine nakledilen Çakıcı'nın adamlarına yönelik yapılan operasyonun detayları da ortaya çıktı.

NAKİLDE OPERASYON

Çakıcı'nın cezaevinden nakledildiği sabah saat 05:00'te organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Bayburt, Urfa ve Bursa'da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Çakıcı'nın nakledildiği sırada kaçırma girişimi ve güvenlik tehlikesine karşın başlatılan operasyonda 17 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Çakıcı'nın avukatı C.S. ile medya sorumlusu F.A. da bulunuyor. Baskınlarda 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonun ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına yönelik tehditler yapıldığı da belirlendi. Çakıcı'nın cezaevinden yönelttiği belirtilen tehditler üzerine soruşturma savcısına koruma verilirken, güvenlik önlemleri de artırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, AKP'nin yaptırdıkları paralı!

SONRAKİ HABER

Nuh Çimento Limanı’nda iş cinayeti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...