14 Ağustos 2018 20:27

Ordu'daki selde boşaltılan 18 ev hakkında yıkım kararı

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde sel nedeniyle boşaltılan 28 evden 18'i için yıkım kararı verildi.

Fotoğraf: Ordu Büyükşehir Belediyesi/AA

Paylaş

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası AFAD ekiplerince yapılan teknik incelemede 28 evden 18'nin yıkılmasına karar verildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 12 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağış sonrası heyelan riskinin bulunduğu Taşkesiği ve Aşıklı mahallelerinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Boşaltılan evlerden yurtlara yerleştirilen vatandaşlarla da bir araya gelen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelan nedeniyle iki mahallede  28 evin tahliye edildiğini anımsattı.

AFAD ekiplerince yapılan teknik inceleme sonrası 28 evden 18'nin yıkılmasına karar verildiğini aktaran Yılmaz, "Evleri yıkılacak vatandaşlarımız kirası AFAD tarafından karşılanacak yeni evlere yerleştirilecek. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'na kadar kiralık evlere yerleştirilmesi planlanıyor" dedi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yıllık 8 bin 500 lira kira yardımında bulunulacağını ifade eden Yılmaz, "Yaklaşık 2 yıl mağdur vatandaşlarımızın kirada kalması hedefleniyor. Daha sonra bu vatandaşlarımıza daha güvenli bir bölgede yeni konut yapılması planlanıyor" diye konuştu.

Yılmaz, yurtlara yerleştirilen yaklaşık 100 kişinin gıda ihtiyacının da Kızılay ekiplerince karşılandığını aktardı. (Ordu/AA)

ÖNCEKİ HABER

Etibor’un asit tankı patladı, Emet’te çevre faciası yaşandı

SONRAKİ HABER

Askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatıldı: 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...