14 Ağustos 2018 17:35

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Suudi Arabistan'a 'sürpriz' ziyaret

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Tebük bölgesindeki Neom kentinde bir araya geldi.

Abdulfettah es-Sisi | Fotoğraf: kremlin.ru

Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "sürpriz" ziyarette bulunduğu Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdulaziz ile görüştü.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Tebük bölgesindeki Neom kentinde bir araya geldi.

Görüşmede Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in de yer aldığı belirtildi.

Haberde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı aktarılan görüşmeye ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

Mısır basınına duyurulmayan sürpriz ziyarete ilişkin siyasi yorumcular, Yemen sorununa çözüm yolları arayan Mısır yönetiminin Suudi Arabistanlı yetkililerle durum değerlendirmesinde bulunduğunu ifade ediyor.  

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, dün resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelerek Cumhurbaşkanı Sisi ve diğer yetkililerle görüşmeler yapmıştı.

Kral Selman-Sisi görüşmesine ev sahipliği yapan Neom kenti, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki Tebük bölgesinde Akabe Körfezi kıyısında yer alıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 24 Ekim 2017'de, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır toprakları üzerinde 26 bin 500 kilometrekarelik alanda Neom adı verilen ve 500 milyar dolara mal olacak devasa yatırım projesini kamuoyuna duyurmuştu. (Kahire/AA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya gençliği faşizme ve emperyalizme karşı Meksika’da buluştu

SONRAKİ HABER

Gençlik ve yaz kampından geliyorum; anlatacaklarım var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...