14 Ağustos 2018 17:10

Elektronik sigaralar ‘düşündüğümüzden daha zararlı olabilir’

Birmingham Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, elektronik sigaranın bağışıklık sistemine zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları, elektronik sigaranın bağışıklık sistemine zarar verdiği ve bu sigaraların daha önce düşünüldüğünden daha zararlı olabileceğini ortaya koydu.

İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Thickett öncülüğünde yapılan araştırmanın sonuçları tıp dergisi Thorax’ta yayımlandı. Elektronik sigaralarla ilgili daha önceki araştırmalar, bu sigaraların sıvısındaki kimyasala odaklanıyordu. Bu araştırmada ise dumanın içe çekilmesine de odaklanıldı.

BBC’nin haberine göre, araştırma, dumanın inflamasyona neden olduğunu ve bunun; toz parçacıkları, bakteri ve alerjik maddelere zarar verme potansiyeline sahip olan yapıları zayıflattığını ortaya koydu.

Araştırmacılar, bazı etkilerin düzenli sigara içicileri ve kronik akciğer rahatsızlığı olan kişilerle aynı olduğunu söyledi. Söz konusu etkilerin daha ayrıntılı olarak anlaşılması için yeni araştırmaların gerekli olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van’da yaramaz bir Urartu çocuğunun ayak izi bulundu

SONRAKİ HABER

Dünya gençliği faşizme ve emperyalizme karşı Meksika’da buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...