14 Ağustos 2018 16:13

Esad, Kürtlere ‘seçimlere katılın’ çağrısı yaptı

Şam yönetimi, Suriye Demokratik Meclisine önümüzdeki ay düzenlenecek seçimlere katılma çağrısı yaptı. Kürt heyeti kesin bir yanıt vermedi.

Kremlin.ru

Paylaş

Suriyeli Kürtler ile Şam yönetimi arasında geçen hafta ikinci bir görüşme yapıldı. Şam yönetiminin Suriye Demokratik Meclisine, önümüzdeki ay düzenlenecek seçimlere katılma çağrısı yaptığı belirtildi. Kürt heyeti ise kesin bir yanıt vermedi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Meclisinin (SDM) Eş Başkanı Riad Darar, geçen hafta bir heyetin Şam’a gittiğini söyledi. Reuters’a konuşan Darar görüşmede ademi merkeziyetçilik ve anayasa konularının ele alındığını söyledi.

‘ÖZ YÖNETİMİ KORUMAK İSTİYORUZ’

Darar, ‘uzun bir diyalog’ gerçekleştirildiğini ve Şam’ın, Kürtlerin kurduğu özerk bölgenin önümüzdeki ay yapılacak yerel seçimlere katılması önerisi getirdiğini söyledi. ‘SDM’nin gelecekte yapılacak herhangi bir seçimde ülkenin kuzeyindeki yönetim yapısını ve öz yönetimi korumak istediğini’ belirten Darar, Esad yönetimine kesin bir yanıt vermediklerini söyledi. Darar, “Kamışlı’dan gelen heyet, bu konunun ele alınması için geri dönmeye karar verdi” dedi.

Suriyeli Kürt yetkili, Şam’daki yetkililerin masaya bir dizi başka konuyu da getirdiğini ancak kendilerinin bunları ele almanın erken olduğunu düşündüğünü ekledi. Darar, “Önce halka verilecek hizmetler konusunda anlaşmalıyız” dedi.

Taraflar arasında Şam’daki ilk görüşme geçen ay yapılmıştı. Kamışlı’dan Şam’a giden ilk heyette sadece SDM değil, ABD ile doğrudan ittifak halinde olan ve Suriye’nin yaklaşık dörtte birini kontrol eden SDG’den de temsilcilerin bulunması da dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Atilla Pensilvanya’daki bir cezaevine nakledildi

SONRAKİ HABER

Çin, ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...