09 Eylül 2012 08:55

Necmi Selamet Eskişehir’de anılıyor

TEPEBAŞI Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası, geçen yıl 16 Eylülde kaybettiğimiz yazar Necmi Selamet’i anıyor. Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek anmada, şair Salih Bolat, şair Hilmi Haşal ve Doç. Dr. Medine Sivri konuşma yapacak isimler arasında.&

Necmi Selamet Eskişehir’de anılıyor
Paylaş
Rahmi Emeç

 Anmada, Selamet’in 2010 yılında Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Anması’nda” yaptığı konuşmadan ve Şaban Bağcı’nın Eskişehir Kanal 26 televizyonunda yaptığı son röportajından birer bölüm gösterilecek. Selamet’in Eskişehir’deki arkadaşları da onun için şiirlerini seslendirecek ve anılarını paylaşacak.
Ayrıca Necmi Selamet’in farklı dergi ve gazetelerde yazdığı edebi yazılar, bir araya getirilerek, “Kurtarılmış Yazılar” adıyla Venedik Yayınları tarafından kitaplaştırılıyor. Bu kitap da, anmaya katılanlara armağan edilecek. Eskişehir’de yayın hayatını sürdüren Yazılıkaya Şiir Yaprağı da Selamet için Eylül- Ekim sayısında bir dosya hazırladı.
Necmi Selamet’in “Nâzım Hikmet ve Makinalaşmak” ve “Şiirimizde Manifestolar” adlı iki kitabı ve Yaşar Kemal üzerine yayımlanmamış bir çalışması bulunuyordu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Ahmet Nesin: Ortada basın yok

SONRAKİ HABER

Toplumsal Tarih’in Eylül sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...