14 Ağustos 2018 05:53
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2018 06:56

Sanayicilere 1,2 milyar liralık 'destek programı' devreye sokuldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Sanayicilere yönelik 1,2 milyar liralık yeni destek programını devreye soktuk.

Arşiv fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayicilere 1,2 milyar TL destek sağlayacak programın devreye sokulduğunu açıkladı.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığında (TEYDEB) sistem değişikliğine gidildi. 10 ayrı destek programı sadeleştirildi ve 'TEYDEB 2.0' adıyla yeni bir destek programı hazırlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, programa dair açıklamalarda bulundu.

TEYDEB’in destek programlarının sayısının yıllar içinde artırdığını hatırlatan Varank, esnek ve yalın bir süreç sağlamak amacıyla mevzuatları ayrı ayrı tanımlı 10 farklı destek programının, iki başlık altında toplandığını bildirdi. 

Sanayi Destekleri (SADE) ve Arayüz Destekleri (AYDE) olarak sadeleştirilen bu yeni destek sistemine 'TEYDEB 2.0' adı verildiğini belirten Varank, sanayicilere yönelik hazırlanan yeni destek programına ilişkin şu bilgileri verdi: 

“1 Ağustos itibariyle açılan SADE kapsamında açılan çağrıya başvuracak projeler için 200 milyon TL bütçe ayrıldı. Yıl sonuna kadar sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni çağrılar açacağız. Bu sene açılacak tüm TEYDEB çağrıları aracılığıyla hayata geçirilecek projelere üç yılda 1,2 milyar TL kullandıracağız. TEYDEB 2.0 kapsamında cari açığı azaltacak veya katma değeri yüksek ürün, süreç ve teknoloji geliştirme projelerini destekleyeceğiz. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan ürün ve teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesine destek vereceğiz. Bu yeni destek programının, cari açığın azaltılması başta olmak üzere yüksek katma değerli ürünlerin üretimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Buradan bütün sanayicilerimize, girişimcilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni fikri olanlar ve yeni ürün geliştirmek isteyenlere her türlü desteği vermeye hazırız.”  dedi.

ERDOĞAN, 'B VE C PLANLARINI UYGULAMAK ZORUNDA KALIRIM' DEMİŞTİ

Tayyip Erdoğan pazar günü Trabzon'da yaptığı açıklamada "Sanayicilerimize sesleniyorum. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık gittik işi sağlama alalım yoluna tevessül etmeyin. Ederseniz yanlış yaparsınız. Bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TOBB ve TÜSİAD'dan tasarruf tedbiri çağrısı

SONRAKİ HABER

Ankara'da HDP'ye operasyonda çok sayıda gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...