13 Ağustos 2018 17:18

Çanakkale ve Aksaray'da orman yangınları

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Dalyan köyü ile Aksaray'ın Karacaören köyünde orman yangınları yaşandı.

Fotoğraf: Mehmet Andaç/DHA

Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Dalyan köyünde zirai alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın ekiplerin havadan ve karadan 4 saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre, yaklaşık 10 hektar alan zarar gördü. Aksaray'da ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm mera alanı kül oldu. Alevlere Konya ve Niğde'den gelen yangın söndürme ekipleri ve helikopterle müdahale ediliyor.

Ezine ilçesi Dalyan köyünde bugün saat 16.00 sıralarında zirai alanda yangın başladı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın büyüdü. Olay yerine sevk edilen 1 amfibik uçak, 4 helikopter, 4 dozer, 30'a yakın arazöz ve söndürme aracı ile 200'e yakın orman işçisi, yangına müdahale etti. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Bölgede ekipler tarafından havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ederken, yaklaşık 10 hektar alan zarar gördü. Yangın sırasında 150 arıkovanı da telef oldu.

AKSARAY'DA 100 DÖNÜM MERA ALANI KÜL OLDU

Bugün saat 14.40 sıralarında merkeze bağlı Karacaören Köyü ile Hasan Dağı arasında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Köylüler tarafından fark edilen yangına ihbar üzerine Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen araçlarla müdahale edildi. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılınca, Konya ve Niğde Orman İşletme Müdürlüklerinden destek istendi. Adana'dan gelen helikopterle birlikte yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 100 dönüm mera alanının kül olduğunu tespit etti. Ekipler, köylülerin yardımıyla yaklaşık 5 saattir süren yangını kontrol altına almaya çalışıyor. (Çanakkale-Aksaray/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore'de sokağa çıkan kadınlar tacizde çifte standarda isyan etti

SONRAKİ HABER

ABD'de neo-Nazilerin eylemine sadece 30 kişi katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa