13 Ağustos 2018 15:50
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2018 17:21

Bireysel silahlanma arttıkça silahla yaralanmalar da artıyor

Bireysel silahlanmadaki artışa paralel olarak silahlı yaralanma ve silahlı saldırı haberleri de artıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bireysel silahlanmadaki artışla birlikte silahlı yaralanma haberleri artıyor. Burdur’da ve Maraş’ta iki kişi magandaların ateşlediği silahlarla yaralanırken, İstanbul Cihangir'de bir kişi silahlı saldırıya uğradı. Pendik'te siteyi basan 2 kişi gözaltına alındı. Urfa'da ise aynı mahallede somun fabrikası işleten akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kardeş ağır yaralandı.

Burdur’un Bucak ilçesinde 11 Ağustos gecesi okul bahçesinde yapılan Cevat- Ayşegül E.’nin düğününde davetliler, tabancayla havaya ateş açtı. DHA’nın haberine göre Bu sırada tabancaların birinden çıkan mermi, düğün alanından yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bakkalın önünde oturan, 7’nci sınıf öğrencisi Furkan Toprak’ın başına isabet etti. Yaralanan Toprak, çağrılan sağlık görevlilerince ambulansla Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Toprak, buradaki ilk müdahalesinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyatla başındaki mermi çıkarılan Furkan Toprak, yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan damat Cevat E.’nin babası Mustafa E., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mustafa E., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak, Burdur Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

YİNE DÜĞÜNDE AÇILAN ATEŞ!

Maraş’ın Göksun ilçesinde de B.B. (44), katıldığı düğünde K.S.’nin (16) ateşlediği tabancadan çıkan kurşunla karnından yaralandı. Birden kanlar içerisinde yere yığılan B.B., götürüldüğü Göksun Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. K.S. ise olayda kullanılan tabancayla birlikte jandarma tarafından gözaltına alındı. K.S., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

CİHANGİR’DE SİLAHLI SALDIRI

İstanbul Cihangir’de de Savaş Öztürk adlı bir kişinin yolu husumetli olduğu bir grup tarafından kesildi. Öztürk aracına binerek olay yerinden kaçtı. Gruptakiler aracın arkasından koşarak ateş açarken olayda yaralanan olmadı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri  F.A ve B.A’yı yakaladı. Emniyette işlemleri tamamlanan 2 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

PENDİK'TE SİTEYE SALDIRIDA 2 GÖZALTI

Pendik'te pompalı tüfekle bir siteyi basıp, güvenlik görevlisini yaraladığı ve araçlara zarar verdiği iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde Velibaba Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan bir sitede meydana gelen olaya ilişkin çalışma başlattı.

Bu kapsamda, pompalı tüfekle siteyi basıp, güvenlik görevlisini yaraladığı ve araçlara zarar verdiği ileri sürülen şüphelilerden A.Ö. ve A.İ, Kartal'da yakalandı. Diğer şahsın yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Şüpheliler hakkında, "mala zarar verme, yağma, gasp, konut dokunulmazlığının ihlali, ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun kapsamında işlenen suçlar, tehdit ve hakaret" suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

URFA'DA SİLAHLI KAVGA

Şanlıurfa'da aynı mahallede somun fabrikası işleten akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kardeş ağır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Ahmet Yesevi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre aynı mahallede somun fabrikası işleten iki aileler arasında alacak verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, tekme, tokat ve pompalı tüfeğin kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada kimliği belirsiz kişinin tüfekle peş peşe açtığı ateşle Mehmet Kılıç ve Mustafa Kılıç kardeşler yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan iki kardeşin hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Taraflar arasında yeni bir kavga yaşanmaması için olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, kavgaya karışan şüphelilerin yakalaması için çalışma başlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bakım duruşunda PETKİM işçilerine öncelik verilsin’

SONRAKİ HABER

17 Ağustos öncesi uyarı: Binaların yüzde 90’ı depreme dayanıksız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa