13 Ağustos 2018 15:50

‘Bakım duruşunda PETKİM işçilerine öncelik verilsin’

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, PETKİM’de 1 Eylül’de başlayacak bakım duruşunda şirketin önce kendi işçilerini çalıştırması gerektiğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, 1 Eylül’de PETKİM’de başlayacak olan bakım duruşunda PETKİM’in öncelikle kendi işçilerini çalıştırılması gerektiğini belirtti.

Sabah saatlerinde PETKİM B Kapısı önünde yapılan açıklayı Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay okudu. Oktay, “PETKİM genelinde lokal olarak yaşadığımız sıkıntılar var. Bunlarla ilgili görüşmeler devam ediyor. Çözemediğimiz sorunlardan birisi de planlı duruş dönemiyle ilgili. Bu süreçte her şeyden daha çok iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına dikkat ederiz. Tüm PETKİM çalışanları olarak geçirdiğimiz bakım duruşlarında üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Burası Petro-kimya tesisi ve biz bu tesisin işçileri olarak bu sürecin ne anlama geldiğini, hangi koşullarda yapıldığını en iyi bilenleriz” dedi.

1 Eylül’de başlayacak olan planlı bakım duruşunda tüm birimlerde çalışanların maksimum sayıda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Oktay, “Bu işin çalışanları bizlersek, bakım planları bizim üzerimizden yapılmalı. İşverene bunu ilettik. Şimdi PETKİM işvereni bu süreci dışarıdan personel alarak çözmek istiyor. Bizim yeterli olmadığımız yerde yan sanayiden destek alabilirsiniz, ancak bizler bu sürecin önceliğinde yer almadan farklı bir yöntem izlenmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

PETKİM emeklisi işçilerin tekrar işe çağrılmasını da reddettiklerini söyleyen Oktay, “Bakım duruşu sürecinde emekli arkadaşlarımızın gelip burada çalışmasını istemiyoruz. Şirket yetkililerine talebimizi ilettik. Şirketin emekli işçileri bakım duruşu için tekrar çalışmaya çağırması mevcut personele güvenmiyorum demektir. O zaman biz de yeni yönetimi beğenmiyoruz eski yönetimden geri gelmesini istediklerimiz var diyelim” dedi.

Oktay, çözüm için görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek sonuç alana kadar eylemliliklerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye son 10 yılda 2 trilyon 156,4 milyar dolarlık ithalat yaptı

SONRAKİ HABER

Bireysel silahlanma arttıkça silahla yaralanmalar da artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...