13 Ağustos 2018 10:27

Tutuklu 16 PSAKD üyesinin duruşması 15-16 Ağustos’ta Erzincan’da

Aralarında PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter’in de bulunduğu 16 PSAKD üyesinin duruşması 15-16 Ağustos’ta Erzincan'da görülecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

24 Mart 2018’de “Örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla tutuklanan aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter’in de bulunduğu 16 PSAKD üye ve yöneticisinin mahkemesi 15-16 Ağustos’ta Erzincan’da görülecek. PSAKD mahkemeye katılım çağrısında bulunarak, tutuklu bulunan yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. PSAKD Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı yapan Genel Sekreter Onur Şahin, 16 PSAKD yönetici ve üyesine yönelik suçlamaların asılsız, temelsiz olduğunu belirtti.

ASIL HEDEF ALEVİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ

Tutuklananların Erzincan’da Aleviliğin yok edilmesi planlarına karşı direnç gösterdikleri için hedef alındığını ifade eden Şahin, “Yoldaşlarımız maden arama, yol yapma gibi gibi bahanelerle Alevi köylerinin yaşam alanlarının zehirlenerek bu bölgenin boşaltılması girişimlerine halkımızla birlikte karşı çıktıkları için, Erzincan’da Cemevi yaptırma çabalarından dolayı, Aleviliği savundukları için hedef alınmışlardır” dedi. Asıl hedefin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunu ifade eden Şahin, Alevi toplumunu asimile etmenin hesaplarının yapıldığını kaydetti. Alevilerin örgütsüz, dağınık, hak ve hukukunu korumayan bir topluluk haline getirilmek istendiğini belirten Şahin, yapılan bütün hesapların boşa çıkacağını söyledi. Şahin şunları söyledi: “Bizler binlerce yıldır her türlü saldırıya, baskıya, katliama karşın bugüne kadar ayakta kalmayı başardık. Bugün bu yol bize emanettir. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz.Yolumuzdan dönmeyeceğiz”.

DAVA HALKTAN KAÇIRILMAK İSTENİYOR

Şahin, davanın halktan kaçırılarak Erzincan Polis Okulu’na taşınmasına da tepki göstererek, haksız ve hukuksuz tutuklanan yoldaşlarının yanında olacaklarını vurguladı. Tutuklu bulunan bütün yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen Şahin, 15 Ağustos saat: 09.00’da Erzincan Polis Okulu’nda görülecek ve iki gün sürecek davaya katılma çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Körfez Geçiş Projesi için yürütmeyi durdurma kararı çıktı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Ben yaptım oldu diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...