13 Ağustos 2018 09:47

İHD: Çocuk istismarı olayında 6 gündür neden soruşturma yok?

İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, çocuğa karşı her türlü şiddetin suç olduğunun yasalarda yer alması gerektiğini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İHD Adana Şubesi Çocuk Komisyonu, Ankara'da Türk Telekom basketbol okulunda oynayan 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların otel odasında, takımın koçu ve yardımcısı olduğu bildirilen kişiler tarafından istismar edilmesinin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen herhangi bir soruşturma açılmamasına tepki gösterdi. Dernek binasında yapılan açıklamayı okuyan komisyon üyesi Taner Taş, “Ne iktidar partisi AKP’den ne de ilgili devlet kurumlarından ve yetkililerinden şu ana kadar bir açıklama yapılmamış, sessiz kalmışlardır. Bu da anlaşılır bir durum değildir” dedi.

07 Ağustos 2018 günü Ankara’da gerçekleşen ve basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntüler olmasına rağmen soruşturma açılmamasına tepki gösteren Taş, “Çocuğa yönelik istismar suçlarında yalnızca faili cezalandırma anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek “Çocuğa karşı her türlü şiddetin suç olduğu yasalarda yer almalı, bu konuda bildirim yükümlülüğü bulunduğunun tüm toplum tarafından benimsenmesi sağlanmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Bulvarındaki çınarlar ne olacak?

SONRAKİ HABER

Kremlin Sözcüsü: Türkiye'den mali yardım talebi gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...