11 Eylül 2012 04:12

Yılmaz: Düşmanlaştırma oyununa gelmeyeceğiz

4+4+4 eğitim sisteminde yapılan değişiklikle Altındağ, Mahallesi’ndeki tek okulun imam hatibe dönüştürülmesine, mahalle halkının tepki göstermesinin ardından, mahalleden bir vatandaşın evi taranmıştı. Evi pompalı tüfek olduğu sanılan bir silahla taranan Yılmaz ailesinin babası Atilla Yılmaz, Maraş Katliamı’ndan kaçarak Anka

Yılmaz: Düşmanlaştırma oyununa gelmeyeceğiz
Paylaş
Selmane Ertekin - Abidin Çınar

ÇOCUKLARIMIZI HANGİ GÖZLE GÖRDÜNÜZ?

Evi taranan aileye olay gecesinden itibaren destek mesajları geldi. Ailenin evi önünde yapılan açıklamaya ise çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti destek verdi. Burada konuşan Tülay Yılmaz, “Biz burada bacı-kardeşiz, başka bir şey değiliz. Bizim çocuklarımızı, hangi gözle gördünüz? Çocuklarımı kaybetmiş olsaydım dünyayı yakardım” dedi. Hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenen Yılmaz, “Bizi burada düşmanlaştıramayacaksınız, bana yapılan saldırı bu mahalleliye yapılmıştır. Bizi düşmanlaştırma ve 4+4+4 oyununa getiremeyeceksiniz” dedi. Daha sonra ise aileye destek açıklaması yapıldı. Baba Atilla Yılmaz ise, şikayetinden vazgeçmeyeceğini dile getirerek, herkesi destek olmaya çağırdı.

‘MARAŞ’TA ÇOCUKLARIMI KURTARDIM’

Atilla Yılmaz’ın annesi Fato Yılmaz, Maraş Katliamı’nda, oğlu Atilla Yılmaz 7  yaşındayken evinin kurşunlandığını anlattı. Fato Yılmaz, “34 yıl sonra da evim kurşunlandı.  Torunlarım ölseydi ne yapardım!” dedi. Fato Yılmaz o günleri acıyla anımsıyor. Maraş Katliamı’nı bugün gibi hatırladığını kaydeden Yılmaz, “Akşam yemeği yiyorduk. Geldiler, evimizi taradılar, kurşunlar çocuklarımın üzerine yağıyordu. Dört çocuğumu korumak için üzerlerine kapaklandım, çocuklarıma değmesin bana değsin diye. O sırada babaları dama çıktı ve saldırganlar kaçtı. Karakola gittik. Derdimizi anlatamadık. Kime dert anlatacaksın? Bizimki saflık işte” diyerek yaşadıklarını anlattı. “Bugün evi kurşunlanan Atilla ve dört oğlumla Ankara’ya geldik ve bu evi yaptırarak oturmaya başladık. Zor günler yaşadık. Günahımız neydi? Bizler Aleviyiz. Komşularımıza iyilikten başka bir şey yapmadık. Böyle şeyler olmasın istiyorum” diyen Yılmaz, “Barış ve kardeşlik” talep ediyor. “Alevi olmak suç mu? Günah mı?​” diye soran Yılmaz, “Ben dört çocuğumu askere gönderdim. Ben de vergi veriyorum herkes gibi” dedi. Fato Yılmaz, “Ben çocuklarımı Maraş’ta  kurşunlardan sakladım, buralarda yine kurşunlarla karşılaştım. Devlet devlet olsun, ayrım yapmasın. Hepimiz insanız. Vatanı biz de bekledik” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan’dan emekli askerlere ihanet suçlaması

SONRAKİ HABER

Korumaya alınmayan 14 yaşındaki Z.K tekrar tecavüze uğradı, hamile kaldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...