11 Ağustos 2018 14:58

Zeytinburnu Belediyesi'ne 'Mahkeme kararına uy' çağrısı

Güvenlik soruşturması gerekçesiyle Zeytinburnu Belediyesi'nden çıkarılan Kenan Güngördü, direnişinin 130. gününde Taksim'de oturma eylemi yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten çıkarılan Kenan Güngördü, belediye önünde sürdürdüğü direnişin 130'uncu gününde Galatasaray Meydanı'nda oturma eylem yaptı.

Yayınlanan KHK'lerle kendisi gibi binlerce emekçinin mağdur edildiğini ifade eden Güngördü, tazminat hakkının gasp eden belediyeyi protesto etti.

'AKP’Lİ OLMADIĞIM İÇİN İŞTEN ATILDIM’

Hiçbir açıklama yapılmadan işten çıkarıldığını söyleyen Güngördü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Neden çıkarıldığım yönündeki sorularıma yanıt verilmedi. Mahkemeye başvurarak herhangi bir örgütle bağım olmadığını belirtmeme rağmen, sol görüşlü bir sendikaya üye olduğum ve AKP’li olmadığım için işten atıldım.150 binin üzerinde emekçi bir gece de yayınlanan KHK ile işinden edildi. Ben haklı olduğumu mahkeme kararı ile kanıtladım. 130 gündür emeğimin hakkını savunmak için eylemdeyim. İşimi geri alana dek eylemlerimi devam ettireceğim.”

‘FLORMAR İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR’

Kendisi gibi yine direnişte olan Flormar işçilerini selamlayan Güngördü, “Sadece sendikalı oldukları için işten atılan emekçilerin mücadelesi, benim de mücadelemdir. İşten atıldıkları yetmiyormuş gibi şimdi polis baskısı altında olan Flormar işçileri asla yalnız değildir. İktidar ve sermaye bilsin ki baskı devam ederse eylemimi Flormar önüne taşıyarak destek olmaya devam edeceğim" dedi.

‘İŞÇİLER DAHA FAZLA KÂR İÇİN ÖLÜYOR’

Daha sonra eyleme katılan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut söz aldı. Karabulut, “Daha fazla kar elde etmek amacıyla alınmayan önlemlerden dolayı arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. Bu kabul edilemez" dedi. 

Oturma eylemi Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Gürsel Kaya konuşması ile devam etti. Kaya, “Kenan gibi bir çok arkadaşımızın iş hakkını elinden alarak açlığa mahkum ettiler. Müjde olarak bunu bize dayatanlar kendi gibi düşünmeyen, davranmayan emekçiye yaşam hakkı tanınamamakta. Bizler emek mücadelesi veren tüm arkadaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Meydanı'nda 'HES'leri durdurun' çağrısı

SONRAKİ HABER

Türkiye merkezli çelik şirketleri ABD'ye dava açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...