08 Eylül 2012 11:19

Kışanak’tan Başbakana tepki

VARTO Belediyesi tarafından düzenlenen Koğ Tepesi Şenliklerinde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, HPG’lilerce karşılaşmalarının ardından baskı ve şantajlara maruz kaldıklarını hatırlatarak, Başbakana tepki gösterdi.Muş’un Varto ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 9. Koğ Tepesi Şenlikleri

Kışanak’tan  Başbakana tepki
Paylaş

Muş’un Varto ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 9. Koğ Tepesi Şenlikleri 1. gününde konserle sona erdi. Yoğun ilginin olduğu şenliğe BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak BDP’li vekiller ve Pir Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, bölge belediye başkanları da katıldı.
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kürt halkının onurlu bir yaşam istediğini belirterek, “Kölelik zincirini Kürt halkı kırdı artık. Kimse artık bu halka kefen dikimi yapamaz. Bu halk özgürlük yolunda büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldi, bu meydanları özgürleştirdi” dedi. Başbakan Erdoğan’a seslenen Kışanak, HPG’lilerce karşılaşmalarının ardından baskı ve şantajlara maruz kaldıklarını hatırlatarak, halkın neferi olduklarını belirterek, “Başbakan aklını başına toplasın. Artık o efendi, Kürtler köle değil” diyerek tepki gösterdi. Kışanak, “İrademiz bir olmalı ve özgürlüğe yürümeliyiz. Artık hiç kimse bizi hiçbir şekilde ayıramaz. Bizi şimdiye kadar Alevi, Sünni deyip ayırdılar. Hep ayırmaya çalıştılar. Ama biz bugün burada bir halkız. Tüm inanışları ile bir halkız. Birbirimize kenetlenip bir halk olacağız” dedi. Kürtlerin tarih boyunca parçalandığına dikkat çeken Kışanak, Kürt halkının artık özgür olmak istediğini ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’dan ‘Eşit Yurttaşlık’ mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap’ta YİBO’ya bomba atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...