11 Ağustos 2018 09:34

CHP’li Ağbaba: Acı faturayı yine emekçiler ödeyecek

CHP'li Veli Ağbaba, Albayrak'ın açıkladığı 'Yeni Ekonomik Model' ile ilgili 'Ülkenin uçurumun kıyısında olduğunu itiraf etmiştir' yorumunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yeni Ekonomik Model” adı altında açıkladığı eylem programı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

'AKP ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELMİŞTİR'

Albayrak’ın açıklamalarının planlı ve düzenli bir ekonomik programından ziyade alelacele açıklanmış bir program olduğunu belirten Ağbaba, “Döviz kuru karşısından günden güne değil, artık saat başı gerileyen TL, Bakanın bu açıklamaları yapmasına vesile olmuştur. Yani Hazineden sorumlu Bakan ülkenin uçurumun kıyısında olduğunu itiraf etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.
 
Albayrak’ın Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili ifadelerine de değinen Ağbaba, “Öyleyse ilk yapması gereken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Merkez Bankası’na yönelik müdahalelerinden bir an önce vazgeçmesine yönelik güçlü bir telkinde bulunmak olmalıdır. Yeni Ekonomik Model, AKP iktidarının yıllardır uyguladığı sorumsuz ve ranta dayalı ekonomi politikalarının bir sonucudur. Çarpık ve İnşaata dayalı ekonomik büyüme ve sözde refah masalının geldiği nokta, ülkemizi adeta ekonomik bir iflasın eşiğine getirmiştir. 16 yıl boyunca ülkenin tüm kamusal alanlarını yok pahasına satan, ekonomimizi dışa bağımlı bir hale getiren AKP iktidarı ülkeyi artık yönetemez hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

'ACI FATURAYI YİNE EMEKÇİLER ÖDEYECEK'

Ağbaba, devamında ise şunları ifade etti: 
 
“Bu ekonomik modelin yine emekçilere acı fatura olarak dönecektir. Bakanın bahsettiği kamu tasarrufları bunun en bariz örneğidir. İktidarın yarattığı bu kriz, ülkedeki milyonlara ağır vergiler ve ücret düşüklükleri olarak dönecektir. İsrafın ve talanın iktidarı olan AKP, bu saatten sonra milyonların üzerinden sağladığı ranttan vazgeçemeyeceğine göre yine bu büyük iflasın bedelini milyonlara ödetecektir. 
 
Ne Damat Albayrak’ın açıkladığı büyüme masalları ne de Erdoğan’ın meydanlarda dile getirdiği milli ve yerli olma çağrısının milyonların nezdinde bir inandırıcılığı kalmamıştır. Bir kez daha başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP kurmaylarını yerli ve milli olmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

SONRAKİ HABER

Samsun'da dere taştı, mevsimlik işçilerin çadırları su altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...