11 Ağustos 2018 08:29

İbrahim Kalın: ABD'nin Türkiye'ye yaptırımı hiçbir işe yaramaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki gerilimle ilgili dikkat çeken bir makale kaleme aldı.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-ABD krizine dair Daily Sabah gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Yazıda "ABD, Türkiye'yi tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıyadır" dedi.

İbrahim Kalın, ABD'nin ek gümrük vergisi kararına tepki gösterdi. Kalın, Washington'ın Ankara'yı tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kalın, "ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları hiçbir işe yaramaz, kararlılığımızı artırır" dedi.

‘TAMAMEN KAYBETME RISKIYLE KARŞI KARŞIYA’

"Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’yi tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıyadır. Türkiye kamuoyunun tamamı, meşru güvenlik endişelerimizi yok sayan Amerikan politikalarına karşıdır. Türkiye’ye yönelik tehditler, yaptırımlar veya kabadayılıklar hiçbir işe yaramaz. Ancak Türkiye’nin kararlılığını artırır ve ABD’yi hem Türkiye’de hem de uluslararası camiada yalnızlaştırır. Trump yönetimi şimdiye kadar Kanada, Meksika, Küba, Çin, Rusya, NATO, Almanya ve birçok başka ülkeyle özellikle iç gündem sebebiyle kavgaya girişti. Bu durum ABD’nin güvenilir bir dost ve müttefik olarak itibarına zarar verdi. Türkiye’deki algı da bundan farklı değildir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NASA uzay aracının Güneş'e yolculuğu başladı

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Gerçekle yüzleşmek zorundayız. Yarın çok geç olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...