10 Ağustos 2018 18:16

Tahir Elçi için adalet arayışı 137 haftadır sürüyor

Diyarbakır Barosu'nun Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması talebiyle gerçekleştirdiği eylem, 137. haftada da devam etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması talebiyle 137’ncı kez Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, faillerin bulunması verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015’te Sur’daki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle başlattıkları eylemi sürdürüyor. Baro üyeleri, 137’ncı kez Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Eyleme Urfa Barosu da destek verdi. Açıklamada her hafta olduğu gibi üzerinde Tahir Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu Türkçe ve Kürtçe ‘seni unutmayacağız’ yazılı pankart taşındı.

‘BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜYDÜ’

Açıklamada söz alan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen 137 haftadır her cuma aynı saatte Adliye önünde toplandıklarını söyleyerek, “Tahir Elçi’nin savunduğu barışa, kardeşliğe bir arada yaşam arzusuna adalete sıkılan kurşun üzerinden tam 137. hafta geçti. Tahir Elçi kardeşliğin, barışın ve adaletin sembolüydü ve öyle kalmaya devam edecek” dedi.

‘VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUNUZ’

Tüm çabalarımıza rağmen Elçi’nin failleri henüz bulunup yargıya teslim edilmediğini dile getiren Özmen, Buradan defalarca soruşturma dosyasındaki eksiklikleri yapılmayan hususları dile getirdik. Hükümetin, devletin en tepesinden Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına, Adalet Bakanına defalarca çağrıda bulunduk. Tahir Elçi soruşturma dosyasının çözüleceği sözü veren dönemin Başbakanına, Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına sözlerini tutmalarını yönünde defalarca çağrıda bulunduk. Buradan bir kez daha sizler aracılığıyla sesleniyorum. Tahir Elçi’nin faillerini bulunuz sorumluluğunuzu yerine getiriniz. Verdiğiniz sözü tutunuz” dedi.  

‘ŞİDDET TOPLUMUN TAMAMINI ESİR ALDI’

Özmen’in ardından söz alan Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Fırat Ayçiçek ise Tahir Elçi cinayetinden sonra çatışma ve şiddetin toplumun tamamını esir aldığına dikkat çekerek, faillerin bir an önce bulunup yargılanmasını istediklerini ifade etti.

Daha sonra gerçekleştirilen beş dakikalık oturma eyleminin ardından, 137. hafta anması sona erdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FIFA’dan, Manisaspor'a puan silme cezası

SONRAKİ HABER

MKE Ankaragücü - Galatasaray: 1-3

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa