10 Ağustos 2018 18:02

Yunanistan, Moskova büyükelçisini geri çağırdı

Rusya’nın Yunan diplomatları sınır dışı etmesine tepki gösteren Yunanistan, Moskova büyükelçisini geri çağırdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Rusya ve Yunanistan arasındaki ipler geriliyor. Yunan diplomatların sınır dışı edilmesine tepki göstern Yunanistan, Moskova büyükelçisini geri çağırdı.

Yunanistan hükümeti, 11 Temmuz'da 2 Rus diplomatı "Yunanistan’ın içişlerine müdahale ettiği" iddiasıyla sınır dışı ederek 2 Rus diplomata da ülkeye giriş yasağı getirmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisini bakanlığa çağırmış, ayrıca Atina'nın Rus diplomatları sınır dışı etme kararına misilleme olarak 4 Yunan diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Yunan diplomatları sınır dışı etmesine tepki göstererek, "Rus tarafının kararı intikam amaçlı ve keyfidir ve hiçbir dayanağı bulunmamaktadır" açıklamasını yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Rusya’nın, "190 yıldır Yunanistan-Rusya arasındaki ilişkileri belirleyen dostluk ve iş birliği düzeyine yaraşır pozisyonlardan istikrarlı şekilde uzaklaştığı" savunulmuştu.

Yunanistan’ın Rus diplomatları yasa dışı ve uygunsuz faaliyetleri nedeniyle sınır dışı ettiği, Rusya’nın ise Moskova’daki Yunan diplomatlara yönelik misilleme kararının hiçbir dayanağı bulunmadığı ileri sürülen açıklamada, “Rus tarafının kararı intikam amaçlı ve keyfidir ve hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Rus Dışişleri Bakanlığının bu keyfi önlemlerine karşılık Yunanistan sabır ve itidal ile cevap verecektir" denilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Soylu: Bu süreçten ekonomimiz daha da güçlenerek çıkacak

SONRAKİ HABER

‘Êzidîlerin yaralarını sarmak için ortaklaşılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...