10 Ağustos 2018 16:31

Dünya Tabipler Birliği: Erdoğan, doktorları hedef almaya son vermeli

WMA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TTB yöneticilerini hedef alan kötü niyetli devlet kampanyasına son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Dünya Tabipler Birliği logosu

Paylaş

Dünya Tabipler Birliği (WMA), hükümet tarafından görevlerine son verilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerinin görevlerine iadesi için çağrıda bulundu.

Çağrı, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ın kamudaki görevinden çıkarılması ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin aile hekimliği sözleşmelerinin feshedilmesi ardından geldi.

WMA Genel Sekreteri Dr. Otmar Kloiber konuya ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye Cumhurbaşkanına gerekli müdahaleyi yaparak tıp mesleğinin önde gelen bu kişilerine yönelik yersiz saldırılara son vermesi çağrısında bulunuyoruz. Türk Tabipleri Birliği bu yılın başlarında yaptığı 'Savaş bir Halk Sağlığı Sorunudur' başlıklı açıklamayla yalnızca apaçık bir gerçeği, savaşın önemli  sağlık sorunlarına yol açtığını belirtmiştir. Bu açıklama WMA’nın politikalarıyla da uyumludur ve sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle savaştan mümkün olan her durumda kaçınılmalıdır.

TTB yöneticilerinin geçtiğimiz aylarda maruz kaldıkları muamele bizi dehşete düşürmüştür. Türk Tabipleri Birliği insan haklarını el üstünde tutma ve her tür şiddete karşı durma açısından gurur verici bir sicile sahiptir; bizler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu kuruluşun yöneticilerini hedef alan kötü niyetli devlet kampanyasına son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge’den batıya kurbanlık göçü

SONRAKİ HABER

İran: ABD'yi pişman edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa