10 Ağustos 2018 16:22

Bölge’den batıya kurbanlık göçü

Hayvan üreticileri, Kurban Bayramı öncesi binlerce büyük ve küçükbaş hayvanı TIR ve kamyonlara yükleyip batı illerine taşımaya başladı.

Fotoğraf: Mehmet Aydın/DHA

Paylaş

Bölge illerinden binlerce büyük ve küçükbaş hayvan, TIR ve kamyonlarla yaklaşan Kurban Bayramı öncesi satılmak üzere batı illerine götürülmeye başladı.

Türkiye’de hayvan varlığı bakımında ilk sıralarda yer alan Muş’tan yaklaşık 150 TIR ile götürülecek olan kurbanlıkların fiyatı 7 ila 15 bin lira arasında değişiyor.

30 SAATLİK YOLCULUK…

Araçlara yüklenen hayvanlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne götürülerek sağlık, küpe ve evrak kontrolünün ardından yola çıkarılıyor. Kurban Bayramı nedeniyle işlerin iyi olduğunu belirten TIR şoförü Sadık Uçkun, 30 saatlik bir yolculuğun ardından İstanbul’a ulaşabildiklerini söyledi.

‘BU YIL KURBANLIKLAR PAHALI’

Kurbanlıkları başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere batı illerine götürdüklerini belirten besicilerden Nuri Akdeniz, bu yıl kurbanlıkların pahalı olduğunu söyledi. Muş genelinde 300 bin büyükbaş ve 1 milyon da küçükbaş hayvanın bulunduğunu hatırlatan Akdeniz, “İstanbul’a götürdüğüm kurbanlıkları 7 ila 15 bin lira arasında satacağım. Umarım tümünü kısa sürede satarım. Çünkü orada kaldıkça karımız azalıyor” diye konuştu.

KURBANLIKLARIN KİLO FİYATI BELİRLENDİ

Maraş’ın Andırın İlçe Belediyesi kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını belirledi.

Andırın Belediye Encümeni, almış olduğu kararla kurbanlık keçi ve koyunun kilosu 20 TL olarak belirlendi. Büyükbaş kurbanlık hayvanın kilosu ise 21 TL olarak açıklandı.

Ayrıca, canlı hayvan pazarı haricinde sokak aralarında kurbanlık satışının yapılamayacağı belirtildi.

BAYRAM İÇİN GİDİŞLER DEVAM EDİYOR

Kurban Bayramı nedeniyle Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçen Suriyeli mülteci sayısı 13 bini aştı.

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için Kilis Valiliği’nin online randevu sistemine 51 bin Suriyeli mülteci başvuru yaptı.  Suriyeliler, 18 Ağustos’a kadar ülkelerine gidebilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş İzmir Şube'de seçim öncesi tartışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Dünya Tabipler Birliği: Erdoğan, doktorları hedef almaya son vermeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa