08 Eylül 2012 10:33

BMO, ilk genel kurulunu topladı

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) 1. Olağan Genel Kurulu başladı.Yapılan konuşmalarda esnek çalışma, fazla mesai, güvencesizlik gibi sorunlara dikkat çekildi. BMO çatısı altında bilgisayar mühendislerine örgütlenme çağrısı yapılan ve iki gün sürecek genel kurul, İnşaat Mühendisleri Odası’nda (

BMO, ilk genel kurulunu topladı
Paylaş

Yapılan konuşmalarda esnek çalışma, fazla mesai, güvencesizlik gibi sorunlara dikkat çekildi. BMO çatısı altında bilgisayar mühendislerine örgütlenme çağrısı yapılan ve iki gün sürecek genel kurul, İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) yapıldı. BMO basın sorumlusu Funda Başaran Özdemir, BMO için ilk adımın 1987’de atıldığını fakat üye sayısının o dönemde yetersiz olduğu için BMO’nun kurulamadığını söyledi. İnternetin bu dönemde keyfi bir biçimde sansürlendiğine dikkat çeken Özdemir, “imzalanan uluslararası anlaşmalara rağmen, kişisel bilgilerin gizli tutulmasına önem verilmiyor” dedi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Cengiz Göltaş ise oda olarak bilgisayar mühendislerinin faaliyetlerinden memnun olduklarını ifade ederek, odanın kuruluşunu kutladı.
BMO, TMMOB’un son genel kurulunda alınan karar ile kuruldu. Üye sayıları yetersiz olduğu için EMO çatısı altında faaliyet yürüten bilgisayar mühendisleri ilk yönetim seçimlerini bugün yapacaklar. (Ankara/EVRENSEL)

SONRAKİ HABER

THY işçisi bundan böyle Taksim’de de olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...