10 Ağustos 2018 11:27

Uğur Mumcu anıtının hemen yanına Başkent Elektrik'in trafosu dikildi

Gazeteci Uğur Mumcu'nun Ankara Karlı Sokak'ta bulunan anıtının hemen yanına Başkent Elektrik tarafından trafo dikildi.

TMMOB Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Candan'ın Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Gazeteci Uğur Mumcu’nun Ankara Karlı Sokak’ta bulunan anıtının yanına Başkent Elektrik tarafından trafo inşa edildi.

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 tarihinde suikasta kurban gitmesinin ardından evinin önünde yapılan anıtın hemen yanına kurulan trafo tepkilere yol açtı.

Mumcu için her yıl 24 Ocak’ta bu anıtın önünde buluşularak anma törenleri düzenleniyor, binlerce kişi burada gazeteciyi anıyor. Anıtın hemen dibine yerleştirilen trafonun ise anma için toplanılan alanı daralttığı görülüyor.

Uğur Mumcu’nun çocukları Özge Mumcu ve Özgür Mumcu, anıtın yanına trafo yerleştirilmesine sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, Twitter hesabından “Babamın öldürüldüğü yere bu yaptığınız saygısızlık! Bu trafo buradan kaldırılmadığı sürece her gün yazmaya kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz!” diyerek tepki gösterdi.

Mumcu’nun oğlu gazeteci Özgür Mumcu da “Küfredecektim fakat küfrümün bile sizden kıymetli olduğunu fark ettim. Gel kafamıza dik trafonu rahatla” ifadeleriyle öfkesini dile getirdi.

MİMARLAR ODASINDAN TEPKİ

TMMOB Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Candan, Twitter’dan trafonun fotoğrafını paylaşarak “Başkent Elektrik’ten Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık. Başka yer mi kalmamış? Bu ucube derhal kaldırılsın” diye yazdı.

Candan, Twitter mesajında “Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık yaptıkları gibi Başkent Destek sorduğum hiçbir soruya da cevap vermemiş, ‘dilekçe verin’den başka bir şey de dememiştir” dedi.

Başkent Elektirk’ten gelen “Talebiniz hakkında telefonla görüşülerek tarafınıza bilgi verilmiştir. İyi günler dileriz” yanıtına ise “Hiç bir şekilde sorduğum sorulara cevap verilmemiştir” diye karşılık verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Berat Albayrak, 'Yeni Ekonomi Yaklaşımı' modelini açıkladı

SONRAKİ HABER

'Bizim Köy' Mahmut Makal'sız kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...