10 Ağustos 2018 10:12

Tanrıkulu, TBMM'nin cinsel istismarları araştırmasını istedi

Cinsel istismarların 2014'ten 2016'ya yüzde 33 arttığına dikkat çeken CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Meclis Araştırması açılmasını istedi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TÜİK verilerine göre Türkiye'de çocuklara yönelik cinsel istismarların 2014'ten 2016'ya yüzde 33 arttığına dikkat çekerek Meclis Araştırması açılmasını istedi.  

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2018 yılı Temmuz ayında en az 433 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığına, 22 kadına cinsel şiddet uygulandığına ve 37 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

Ayrıca Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği'nin "2016 Çocuk İstismarı Raporu"na göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakalarının yüzde 700 arttığını aktaran Tanrıkulu, verilere göre dünyada 2012-2016 yılları arasında çocuklara yönelik taciz veya şiddet uygulamalarının yüzde 90 arttığını kaydetti.

TÜİK verilerine göre ise çocuk mağdur sayısının 2014'te 74 bin 64 iken 2016'da 83 bin 552’ye yükseldiğini belirten Tanrıkulu, ayrıca Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ASUMA) Türkiye’de Çocuk İstismarı Raporu'nda cinsel suç mağduru olan çocukların sayısının 2014'ten 2016'ya yüzde 33 arttığını söyledi.

'İSTİSMARDA İNDİRİM UYGULANMAMALI'

Çocuk Koruma Kanunu'nun yetersiz olduğunu, çocukların cinsel istismarına ilişkin yasal mevzuatın daha ayrıntılı bir biçimde düzenlenmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Geçmişte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuğun cinsel istismarının önlenmesi konusuna aktif ve etkin bir biçimde müdahil olamamışken ve Türkiye genelinde kadın cinayetleri artarak yaşanırken, ilgili Bakanlığın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adı altında çocuk ve kadınları her türlü şiddet ve istismardan nasıl etkin olarak koruyacağı ve somut tedbirler alacağı izaha muhtaçtır” dedi.

Tanrıkulu, çocukların ve kadınların cinsel istismara uğraması ve şiddet görmesinin önüne geçilerek yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi, cinsel istismarda bulunanlara takdir indirimi uygulanmaması ve verilen cezaların caydırıcılığının artırılması hususunda etkili ve sürekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faik Öztrak kimdir?

SONRAKİ HABER

'MM Süperpak ilk kez işçi düşmanlığı yapmıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...