10 Ağustos 2018 08:22

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 34. ayı: Barış şiarını güçlü tutacağız

10 Ekim Katliamı'nda yakınlarını kaybedenler, katliamın 34. ayında Ankara Garı önünde 'Kaybettiklerimizin barış şiarını hep güçlü tutacağız' dedi.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/EVRENSEL

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nın üzerinden 34 ay geçti. Katliamın yaşandığı Ankara Garı önünde, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği her ay olduğu gibi anma gerçekleştirdi. 10 Ekim Katliamı davasının tüm sorumlular yargılanıncaya kadar devam edeceği vurgulanan anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinden İhsan Seyhan, ““Kaybettiklerimizin, yaralılarımızın barış şiarını hep güçlü tutacağız” dedi.

Seyhan, “Sincan'a götürülerek karar verilen 10 Ekim Ankara Katliamı Davası bitmiş değildir. Bütün dünyaya bu katliamı anlatıp, gerçek sorumlular cezalandırılıncaya kadar mücadele edeceğiz. Her ayın 10'unda burada olmaya devam edeceğiz” dedi. Barış kelimesinin değerini hiçbir zaman yitirmediğini belirten Seyhan, “Kaybettiklerimizin, yaralılarımızın barış şiarını hep güçlü tutacağız ve bu ülkeye barış gelecek. Onların düşü gerçekleşecek”diye konuştu.

'36 IŞİD SANIĞIYLA 10 EKİM AYDINLANDI DİYEMEZSİNİZ'

10 Ekim ailelerinin avukatlarından Sevinç Hocaoğulları, 10 Ekim Ankara Katliamı davasının sonucuna ilişkin “Bizden gizli yürütülen soruşturma sonucunda 36 kişinin yargılanması sağlandı. 36 sanığın yalnızca 19'u yakalanabildi. 9'u da katliamdan sorumlu tutuldu. Bizim önümüze 36 IŞİD sanığını atarak, ‘Adalet sağlandı’ diyemezsiniz” dedi. Mahkemenin emniyetin, valiliğin, kamu sorumlularının yargılanmasından ısrarla imtina ettiğini söyleyen Hocaoğulları, “Bu katliam bir siyasi katliam, insanlığa karşı işlenmiş bir suç. Mahkemenin kararına itiraz edeceğiz. Dava sonlanmadı, sadece ilk aşaması geride kaldı” diye konuştu. Hocaoğulları, 10 Ekim Katliamı davasının Türkiye'nin en karanlık siyasal süreçlerinden biriyle hesaplaşma davası olduğunu dile getirdi.

‘HEM MAHKEMELERDE, HEM DE MEYDANLARDA’

Hocaoğulları, “Emek, barış ve demokrasi talebiyle alanlara çıkan yüz binlerin emek, barış, demokrasi talebini yerine getirene kadar, kan, katliam ve savaş iktidarından hesap sorana kadar, hem meydanlarda hem duruşma salonlarında mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu yargılamanın bundan sonra da takipçisi olacağız. Sanmasınlar ki bu dosya burada kapanacak. Bütün sorumlular hesap verene; özgürlük, eşitlik, demokrasi bu ülke topraklarına gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzay gözlemi yapılabilecek en karanlık nokta Isparta'da

SONRAKİ HABER

Demirtaş: HDP'nin tatil havasından çıkıp sahaya inmesinde fayda var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...