09 Ağustos 2018 20:16

Gölcük'te taş ocağının kapatılması havai fişeklerle kutlandı

Kocaeli Gölcük'te halkın tepkisini çeken taş ocağının üretiminin durdurulması meşale ve havai fişeklerle kutlandı.

Fotoğraf: Alişan Koyuncu/DHA

Paylaş

Kocaeli Gölcük'teki taş ocağının üretiminin durdurulmasının sevincini yaşayan yurttaşlar sokağa döküldü. Yıllardır taş ocağının kapatılması için mücadele veren halk, meşaleler yakarak havai fişeklerle kutlama yaptı.  

Kocaeli Valiliği bugün yaptığı yazılı açıklama ile Gölcük Halıdere'de bulunan taş ocağını, heyelan tehlikesi nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi. Kocaeli Valiliğinin kararı sevinçle karşılandı. Yıllardır taş ocağının kapatılması için mücadele eden halk, kararın ardından Halıdere Meydanı'nda toplandı.

Meşaleler yakıp havai fişeklerle kutlama yapan Halıdere halkı adına konuşan Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Mensur Keskin, "Halıdere halkı olarak 13 yıldır verdiğimiz mücadeleyi halkımızın desteğiyle kazandık. Halıdere olarak bizim en büyük zenginliğimiz, en büyük gelir kaynağımız, ülkemizin olduğu gibi köyümüzün de ormanlarıdır. Halıdereliler geçmişten beri bir orman köylüsüdür, ormanın kıymetini çok iyi bilir çünkü halkın büyük bir bölümü tarımın yanında yaşamını orman ürünlerinden sağlamıştır. Onun için biz ormanın büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu biliyoruz. 2005 yılından beri bu şekilde ormanlarımızın yok edilişini üzüntüyle karşıladık. Fakat bugün bu kararla biz oldukça sevindik. Gençlerimizin bu mücadelesini kutluyoruz." dedi. (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bebek'teki nargile kafeye silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Onların dolarları varsa bizim de Allah'ımız var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...