09 Ağustos 2018 16:46

Şube Başkanı işten atmalar ve istifalarla ilgili muhalefeti suçladı

Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu, iki işçinin sendikadan istifa etmesi ve ardından işten atılmasıyla ilgili muhalefeti suçladı.

Petrol-İş Sendikası logosu

Paylaş

Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu, adaylıktan çekildiğini ve tekrar aday olmayacağını açıkladı. TPI Composite Sasalı fabrikasında delege seçimlerini kaybeden Gündoğdu, kendi listesinde delege olan iki işçinin sendikadan istifa etmesi ve ardından işten atılmasıyla ilgili muhalefeti suçladı. 

Petrol-İş İzmir Şubesi’nin 1 Eylül’de yapılacak genel kuruluna yönelik delege seçimleri devam ediyor. 32 yıldır iktidarda olan yönetime karşı ilk kez liste çıkaran muhalefet, TPI Composite Sasalı fabrikasında delege seçimlerini kazandı. Bunun üzerine adaylıktan çekildiğini açıklayan Şube Başkanı Gani Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, muhalefet hareketini, TPI Composite’te kendi delegelerine baskı yapılmasına göz yummakla itham etti. 

TPI Composit’te 682 üyenin oy kullandığı seçimleri 45 oyla kaybettiğini duyuran Gündoğdu, bu sonuçta işveren baskısının etkili olduğunu iddia etti. Buna tepki olarak sendikadan istifa eden işçilerin işten atıldığını söyleyen Gündoğdu, “işten çıkarmalara neden sessiz kaldığını” sorduğu muhalefeti işverenle beraber hareket etmekle suçladı. Gündoğdu, listesindeki diğer delege adayı işçilerin de ‘kaptanlık’, ‘takım liderliği’ gibi ünvanları alındığını ve çalıştıkları bölümlerin dışına verildiğini belirtti. Tüm bunlara muhalefetin müdahale etmesini bekleyen Şube Başkanı, yakın zamanda TPI önünde işten atılan ve baskı yapılan işçilerle basın açıklaması yapacağını duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İktidar hasta tutuklular için hiçbir adım atmıyor’

SONRAKİ HABER

TZOB: Kurban fiyatları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...