09 Ağustos 2018 15:51

SP Diyarbakır İl Başkanı: Kayyımlardan yolsuzluk duyumları alıyoruz

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki iddiaların araştırılmasını istedi.

Fotoğraf: İnanç Yıldız/EVRENSEL

Paylaş

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yolsuzluk ve rüşvet duyumları aldıklarını, ihalelerin pay edildiğini ve işe alımlarda büyük paraların döndüğünü belirterek, kente yayılan iddiaların araştırılmasını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) seçimle kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine kanun hükmünde kararname (KHK) ile atanan kayyımlar ile ilgili şikayetler dilden dile dolaşıyor. Mezopotamya Ajansının haberine göre kayyımın atandığı belediyelerde, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları tüm kente yayılırken, Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

‘OĞLUNU BELEDİYEYE YERLEŞTİRMEK İÇİN 35 BİN LİRA VERENLER VAR’

Büyükşehir Belediyesinin iş alımları, açmış olduğu ihalelerde birden çok insanın benzer şikayetlerde bulunduğunu dile getiren Bozan, “Yaptığımız bazı seyahatlerde karşılaştığımız iş adamları olsun, taziye, düğün ve misafirliklerde olsun, belediye ile ilişkili olan insanlarımız ile yaptığımız konuşmalarda olsun, rüşvet ve yolsuzluk duyumlarını çok sık almaya başladık. Oğlunu belediyeye yerleştirmek için 35 bin TL verenler var. Açılan ihalelerde büyük paraların verildiği iddialar söz konusu. Bir milyonluk ihale 4-5’e veriliyorsa bunun araştırılması gerekiyor.  Biz hiç kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ama bir yerde duman çıkıyorsa orada ateş vardır. Çok yoğun olan bu söylentilerin araştırılmasını talep ediyoruz.  Belediyeler halka hizmet için vardır. Şahsi çevrelerini zengin etmek için o bütçeler verilmiyor” dedi.

‘ŞİKAYETLER BİTMEK BİLMİYOR’

Kayyımların açmış olduğu ihalelerin Ankara’dan gönderilen müfettişler tarafından incelemeye alındığı iddia edilmişti. TBMM’ye bağlı Sayıştay Müfettişleri ve İçişleri Bakanlığına Bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Müfettişleri’nin “artan şikayetleri incelemek” üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde incelemelerde bulunmuştu. Yapılan şikayetlerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet alım ihalelerinde, hazırlanan teknik şartnamenin belirli şirketlere göre hazırlandığı ve bunun haksız rekabete yol açtığı yönünde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Daha önce aşırı borçlanan kayyımlar bakanlığa şikayet edilmişti. Yerel yönetimlere finansman sağlayan İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yapılan aşırı borçlanmaya rağmen sürekli kredi talebinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kayyımlarını İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiği öne sürülmüştü.

Daha önce İçişleri Bakanlığının “Yolsuzluk, iltimas, ihaleye fesat karıştırma, ranta” dair şikayetleri dinlemek ve raporlaştırmak için gönderdiği müfettişlerin raporlarını bitirmesinin ardından 9 kaymakamın “kayyımlık” görevlerine son verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Haydar Ergül ve HDP'liler tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Muğla'da maden ocağında üzerine kaya parçası düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...