09 Ağustos 2018 14:41

'Her şeye zam geliyor, ücretler aynı, çalışanlara ek zam verilmeli'

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Artan enflasyon farkı, işçi, emekli ve memur maaşına her ay yansıtılmalı.

Fotoğraf: TBMM TV ekran görüntüsü

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işçi, memur ve emekli maaşlarının, önlenemeyen döviz kuru ve enflasyon artışı karşısında son bir yıl içinde neredeyse yarı yarıya eridiğini söyledi.  Gürer, artan enflasyon farkının, işçi, emekli ve memurun maaşına her ay yansıtılması gerektiğini belirtti.  

Kamu çalışanlarına 2018 yılında yapılan ücret düzenlemelerinin yetersiz olduğunu ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Ancak yıllık enflasyon Temmuz ayında yüzde 15.85 olarak açıklandı. Sadece Temmuz ayındaki enflasyon artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.55 oldu.  Geçen hafta 4.90 TL seviyelerinde olan dolar bir hafta içinde 5.38 TL’yi buldu. Euro 6.15 TL’ye dayandı. Türk Lirası, ciddi değer kaybetti. Yılbaşında 3.78 lira olan dolar, 7 ayda 1.5 lira artarak, 5.38 TL’ye çıktı. Buna karşın, 1603 lira olan asgari ücret, yılbaşında 424 dolar iken bugün 302 dolara kadar indi. Aynı şekilde, memur, işçi ve emekli maaşları da 650 lira ile 1200 lira arasında eridi” diye konuştu. 

HER ŞEYE ZAM GELİRKEN, ÜCRETLER YERİNDE SAYIYOR

Enflasyon artışına bağlı olarak elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere, temel gıda ve tüketim ürünlerine yüzde 9 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığını hatırlatan Gürer, Türk Lirası’nın bir yılda yüzde 50 oranında değer kaybettiği bir dönemde, işçi, memur ve emekli maaşlarına ilk altı ayda yüzde 4,  ikinci altı ayda ise yüzde 3.5 zam yapılmasının, bu kesimleri açlık ve sefalete sürüklemek anlamına geldiğini belirtti. 

‘ÇALIŞANLARA HER AY EK ZAM VERİLMELİ’

Artan döviz kurları ile yoksulun daha yoksul, zenginin ise daha zengin olduğu bir dönemin yaşandığına vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Böylesine vahim bir tablo karşısında enflasyon farkının işçi, memur ve emeklilerin maşlarına her ay yansıtılması ve ek zam verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın adası'nda tatil 4 bin avro

SONRAKİ HABER

Rusya: ABD'nin yaptırımları gayrimeşru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...