10 Ağustos 2018 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2018 07:41

Ryanair pilotları 5 ülkede greve çıktı

Ryanair pilotları 'çalışma koşullarının ve maaşların iyileştirilmesi' için Belçika, Almanya, İspanya, İtalya ve Portekiz'de bir günlük greve çıktı.

Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA

Paylaş

Havayolu şirketi Ryanair’de pilotlar bir günlük greve çıktı. Almanya, İrlanda, Belçika ve İsveç’teki Ryanair pilotlarının katıdığı grev, şirket tarihinin en büyük grevi olma özelliğini taşıyor.

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'nın en büyük ucuz havayolu şirketlerinden olan İrlanda merkezli Ryanair'in Almanya’daki pilotları için  "çalışma koşullarının ve maaşların iyileştirilmesi" amaçlı görüşmelerin sonuçsuz kaldığı, pilotların greve çağrıldığı belirtildi.

PİLOTLAR NE İSTİYOR?

Sendika ile firma yönetimi arasında yapılan görüşmelerde sonuca varılamadığı, Ryanair’in pilotların talepleri doğrultusunda adım atmayıp eski teklifini yinelediği belirtildi.

VC, grevin Ryanair pilotlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerin arttırılması için bir düzenleme talep ediyor.

Sendika başkanı Martin Locher, şirketten ücret ve çalışma koşullarında iyileştirme talep ettiklerini belirterek, “Pilotların maaşlarında artış olmaksızın iyileştirmeler düşünülemez. Görüşmeler sırasında Ryanair maaş artışı talebini dikkate almadı ve çözüm konusunda çaba göstermedi. Grevden tek başına Ryanair sorumludur.“ dedi.

ŞİRKET TARİHİNİN EN BÜYÜK PİLOT GREVİ

Almanya'nın yanı sıra, İrlanda, İsveç ve Belçika'daki Ryanair pilotlarının da katıldığı grev, Ryanair tarihindeki en büyük pilot grevi özelliği taşıyor.

Geçen ay İspanya, Belçika, Portekiz ve İtalya'da kabin görevlileri greve gitmiş, şirketin 100 bin yolcuyu etkileyen 600 uçuşu iptal edilmişti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır esnafı: Sattığımız ürünün yerine yenisini koyamıyoruz

SONRAKİ HABER

Lübnan; Ortadoğu’nun yorgun ülkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...