16 Ağustos 2018 10:50
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ağustos 2018 10:55

Fenerbahçe'nin yeni transferi İslam Slimani imzayı attı

Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Cezayirli golcü İslam Slimani, resmi imzayı attı.

Fotoğraf: Clément Bucco-Lechat/Wikimedia Commons(CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Islam Slimani, Fenerbahçe'ye resmi imzayı attı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'nin formasını giyen Cezayirli golcü Slimani, için imza töreni düzenledi. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine sportif direktör Damien Comolli de katıldı.

Fenerbahçe'ye geldiği için mutlu olduğunu söyleyen 30 yaşındaki Slimani, "Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe katıldım. Bu kulübü mutlu edebilmek için her şeyimi vereceğim. Çok iyi bir takımız. Benfica maçında bunu gördüm. Şansımızı kullanamadık. Bu sezon iyi bir takım olduğumuzu gördüm bu maçta." dedi.

İngiltere'de az forma şansı bulduğu için gol sayısının son 2 sezonda düştüğünü anlatan Slimani, Türkiye'deki derbilerle ilgiliyse şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye'deki derbilerin ne kadar sıra dışı olduğunu biliyorum. Benfica maçındaki atmosferi gördüm, derbileri şimdiden düşünüyorum. Daha harika bir ortam olacaktır. Her futbolcunun oynamak istediği bir ortam. Buraya gelmemin sebeplerinden biri de buradaki futbol ortamı."

Spor Toto Süper Lig'de bu haftaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında oynayıp oynamacağına teknik direktör Phillip Cocu'nun karar vereceğini anlatan Slimani, Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Sofiane Feghouli'nin bu transferden dolayı kendisini tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli ise Slimani'yi UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçlarından önce transfer etmek istediklerini aktararak, "Sonuç farklı olur muydu, bunu bilemem. Benfica eşleşmesinden çok daha önce onu buraya getirmeye çalıştık. Biz ve Slimani uzun süre önce anlaştık ama oyuncuyu satan kulüp henüz o noktaya gelmemişti. Onun ayrılmasını istemiyorlardı." ifadelerini kullandı.

Comolli, Slimani'nin Evkur Yeni Malatyaspor maçında oynaması için gerekli evrakları yetiştirmek için çabaladıklarını kaydetti.

EMRE AKBABA VE SALİH UÇAN AÇIKLAMASI

Comolli, Galatasaray'ın ilgilendiği Emre Akbaba için devreye girdiklerine dair gelen sorulara "Fransız basınını takip edemiyorum, bu haberi görmedim. Emre Akbaba iyi oyuncu, daha önce de söylediğim gibi daha fazla bir şey söylemiyorum" dedi. Comolli, Salih Uçan'ın da satın alma opsiyonuyla Empoli'ye kiralandığını söyledi.

SLİMANİ'NİN KARİYERİ

30 yaşındaki golcü futbolcu, 2016'da geldiği Leicester'da 35 lig maçında 8 gol attı.

Başkent Cezayir doğumlu, 1.88 boyundaki santrfor, futbola Cezayir ekibi JSM Cheraga'da başladı. 38 maçta 19 gol attıktan sonra CR Belouizdad'a geçen Slimani, burada 98 maçta 32 gol attı ve 2013'te Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a transfer oldu. Özellikle 33 maçta 27 gol attığı son sezonunda dikkatleri üzerine çeken golcü futbolcu, 2016'da 28 milyon sterline Leicester City'e transfer oldu.

Slimani, Leicester'da fazla forma şansı bulamadı, 1.5 sezonda toplam 35 maçta 8 gol attıktan sonra Newcastle'a kiralandı. Slimani, burada çıktığı 4 maçta da gol atamadı.

Güçlü fiziği ve hava toplarına hakimiyetiyle öne çıkan Slimani, Cezayir milli takımıyla 58 maçta 27 gol kaydetti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Turan Aydoğan, Tutuklu Gazeteci Ece Sevim Öztürk’ü ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Derin bir medya analizi: Günahlarımızda yıkandık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...