08 Ağustos 2018 13:51

'Sirkeci PTT'deki iş cinayetiyle ilgili soruşturma açıldı mı?'

HDP'li Tuma Çelik, Dilek Dayar'ın Tarihi Sirkeci PTT binasındaki iş cinayetinde yaşamını yitirmesini Çalışma Bakanına sordu.

Fotoğraf: Dilek Dayar/Facebook

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, İstanbul’da bulunan Tarihi Sirkeci PTT Merkez binasında yapılan restorasyon çalışması sırasında yaşamını yitiren Restoratör Dilek Dayar’ın ölümüyle ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşyerinde gerekli tedbirlerin alınmadığını kaydeden Çelik, şu soruları sordu:

  • Dilek Dayar’ın ölümüne yol açan iş kazası ile ilgili herhangi bir soruşma açılmış mıdır?
  • İş Güvenliği Yönetmenliğinin uygulanmaması ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise ne aşamadadır?
  • Tarihi Sirkeci PTT merkez binasında yürütülen restorasyon çalışmalarında iş güvenliği ile ilgili periyodik olarak kontroller yapılmış mıdır? Varsa bu kontrollerde raporlaştırılmış eksiklikler var mıdır? Varsa nelerdir?
  • Tarihi Sirkeci PTT merkez binasında yürütülen restorasyon çalışmalarında İş Güvenliği Uzmanı görevlendirilmiş midir?
  • Türkiye’de iş kazalarında nedenlerinin ortaya çıkarılması ile ilgili bakanlığınızca herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa Türkiye’de iş kazalarının yoğunluğu ile temel nedenler nedir? Bunların önlenmesine dair ne tür çalışmalarınız olmuştur? (İstanbul/EVRENSEL)

{{358783}} 

ÖNCEKİ HABER

Asbestli koyda denize giriyorlar!

SONRAKİ HABER

Muğla'da sendikalaşan işçiler işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...