08 Ağustos 2018 13:34

Veli Ağbaba: İşçi ölümleri Bakanlığın gündeminde değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hükümetin 100 günlük eylem planını eleştirdi, 'Çalışanın sorunlarını görmezden gelmeye devam ediyorlar' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hükümetin "100 günlük icraat programı"nı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, işçilerin yaşadığı sorunlara yer verilmediğini belirterek “Çalışma Bakanı çalışanların sorunlarını görmezden gelmeye devam etmektedir” dedi.

100 günlük programda geçmiş deneyimlerden farklı herhangi bir çalışma olmadığı gibi, yeni dönemde çalışanları ilgilendiren birçok önemli konunun yine gündeme alınmadığını belirten Ağbaba, “AKP iktidarından bugüne 25 bine yakın işçi iş cinayeti sonucu yaşamını yitirmiştir. Geçmiş dönemde de çalışma bakanlıklarının konu ile ilgili sürekli bir eylem planı çıkartmasına rağmen ülkemizde işçi ölümlerinde bir azalma olmadığı gibi bugüne kadar artarak devam etmiştir. Yeni çalışma bakanına sormak isteriz; 40 maddelik çalışma programı arasında işçi ölümleri ile ilgili neden bir ibare yer almamaktadır? Bakanlık işçi ölümlerini görmezlikten gelmeye devam mı edecektir?​” diye sordu.

AKP iktidarının 16 yıldır sendikal hak ve özgürlüklere uyguladığı ağır baskıların 12 Eylül’ü aratır nitelikte olduğunu ifade eden Ağbaba şöyle devam etti: Yeni çalışma bakanı işçi ve kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranını yüzde 21'e çıkarmayı planlarken sendikal örgütlenme barajlarının ve grev yasaklamalarının olmadığı bir sendika kanunu ile ilgili çalışmak gündeminde var mıdır, merak etmekteyiz. Ayrıca yeni çalışma bakanı, bugüne kadar sadece anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olmaları gerekçesi ile işten atılan binlerce işçi ile ilgili düşüncesini ülkedeki tüm çalışanlar adına sormak isteriz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şapatan olayının üzerinden 2 yıl geçti, şikayet soruşturmayı aşamadı

SONRAKİ HABER

ABD ve Çin’den karşılıklı iki hamle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...