09 Ağustos 2018 08:07

Chelsea, 80 milyon avroluk Kepa transferiyle rekora imza attı

Chelsea, Athletic Club'ün (Bilbao) 23 yaşındaki Bask kalecisi Kepa Arrizabalaga’yı 80 milyon avro serbest kalma bedelini ödeyerek transfer etti.

Fotoğraf: Catherine Körtsmik/Wikimedia Commons(CC BY 2.0)

Paylaş

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea, Athletic Club’ün (Bilbao) kalecisi Kepa Arrizabalaga’yı 80 milyon avro karşılığında kadrosuna kattı.

Athletic Club'deki performansıyla dikkat çeken ve İspanya Milli Takımı kadrosuna da çağırılan 23 yaşındaki Kepa Arrizabalaga'yı takıma dahil eden Chelsea, futbol tarihindeki en pahalı kaleci transferini gerçekleştirmiş oldu. Bugüne kadar bir kaleci transferi için en yüksek bedeli Alisson’u transfer eden Liverpool ödemiş, 75 milyon avroyu İtalyan ekibi Roma'ya vererek oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

23 yaşındaki Kepa’nın, Real Madrid’e transfer olması beklenen Thibaut Courtouis’nın yerine getirileceği belirtiliyor. 26 yaşındaki Courtouis, Chelsea'deki son idmana katılmamıştı.

Manchester United’ın kalecisi David de Gea’nın ardından İspanya’nın 2 numaralı kalecisi olan Kepa, milli formayı 1 kez giydi. Kepa, Athletic Club’de son 2 sezonda 53 La Liga maçına çıktı.

Bir süre Real Madrid’in ilgilendiği kaleci, ocak ayında sözleşmesini 2025’e kadar uzatmıştı.

Athletic Club, kış döneminde de Aymeric Laporte’yi 63 milyon avro karşılığında Manchester City’e göndermişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Adalet Divanı: İnternette fotoğraf kullanırken izin alınmalı

SONRAKİ HABER

Ordu'da sel: Köprüler çöktü, bir kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...