08 Ağustos 2018 09:04

Gazeteci Deniz Fırat ölümünün dördüncü yılında anıldı

IŞİD'in Mahmur Kampına yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybeden Gazeteci Deniz Fırat, 4. ölüm yıl dönümünde anıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

IŞİD’in dört yıl önce Mahmur Kampına yönelik saldırısı sırasında yaşamını yitiren Deniz Fırat ölüm yıl dönümünde  Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından anıldı.

IŞİD’in 8 Ağustos 2014 tarihinde Maxmur Kampı’na yönelik saldırısı sırasında vücuduna şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Fırat ile ilgili yazılı açıklama yapan platform, “Deniz’i yaşamını yitirişinin 4 'üncü yılında saygıyla anıyor, bıraktığı mirasın yolumuza ışık olacağını bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

‘KAMERASI DAİMA AÇIK OLACAK’

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dünya ve Ortadoğu’da yürütülen savaşlarda ilk hedef her zaman basın emekçileri olmuştur. Zorlu koşullarda yaşananları aktarmakla sorumlu gazetecilerin can güvenliğin sağlanması ve gözetilmesi gerekirken, hedef haline getirilmiştir... Yaşamının son anına kadar kamerasını kayıtta tutmuş IŞİD’in yarattığı dehşeti tüm dünyaya duyurmuş olan Deniz, faşizmin kendini dorukta yaşattığı Ortadoğu coğrafyasında kendisinden sonra bayrağı devralan onlarca kadına direnerek başarılabileceğini göstermiştir... Hakikati açığa çıkarana ve karanlıkları aydınlatana kadar Deniz'in omuzlarımıza bıraktığı mücadele silahı olan kamerası daima açık olacak.” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara İSİG Meclisi, Memur Sen binası inşaatındaki iş cinayetini sordu

SONRAKİ HABER

Şeker ölçüm cihazları tehlikeli mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...