08 Ağustos 2018 07:22

Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen 'tukan' cinsi kuşa eş aranıyor

İran'dan Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve şu anda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bulunan 'tukan' cinsi kuşa eş aranıyor.

Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA

Paylaş

İran'dan Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen, Güney Amerika'nın tropikal ormanlarında yaşayan ve şu anda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan "tukan" cinsi kuşa eş aranıyor.

Erzincan'ın Tercan ilçesindeki kontrol noktasında yakalanan ve yaklaşık 6 ay önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine getirilen tukan, hayvanat bahçesinde yalnız yaşayan ender hayvanlardan. Hayvanat bahçesinde görevli veteriner hekim Levent Taflıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tukan kuşunun bundan sonraki yaşamını yalnız geçirmesini istemediklerini söyledi.

Levent Taflıoğlu, "Kuş evinde yaşayan 26 türde tropikal kuşumuz var. Tukan kuşu kaçak yollarla ülkemize sokuldu. Yetkililer tarafından yakalandı ve bize şubat ayı içerisinde getirildi. Kuşumuzun cinsi erkek. Bu kuşumuza eş arıyoruz. Diğer hayvanat bahçeleri ile iletişime geçtik. Görüşmelerimiz neticesinde bir eş bulamadık ancak çabamız sürüyor. Kuşumuz zaten ender bulunan kuşlardan. Yaklaşık 6 aydır tek başına burada muhafaza ediliyor. Arkadaşlarımız her türlü bakımı ile ilgileniyor" diye konuştu. Taflıoğlu, "Bu kuşlar eşleri ile birlikte oldukları zaman, hal ve hareketleri, yaşam şekilleri biraz daha hareketlenir. Tek olması sebebi ile biraz daha sakin vaziyette" ifadelerini kullandı.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Çağlar Söyüncü, Leicester City'e transfer oldu

SONRAKİ HABER

Ayvalık Cennet Tepesi'nde çıkan yangında 5 dekarlık alan yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...