11 Eylül 2012 04:13

‘Suçları: Gazetecilik mesleklerini icra etmek’

“KCK” adı altında düzenlenen operasyon sonucunda 36’sı tutuklu 44 gazetecinin yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Gazetecilerin yargılanmalarına ilişkin basın açıklaması yayınlayan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (STG) Berlin Şubesi, davayı sert bir dill

‘Suçları: Gazetecilik mesleklerini icra etmek’
Paylaş
Hamide Koyukan

‘TERÖRİST DEĞİL GAZETECİYİZ’

Evrensel Gazetesi Berlin Muhabiri Hüseyin Deniz, 20.12. 2011 tarihinde İstanbul’u ziyareti sırasında, diğer meslektaşlarıyla birlikte gözaltına alınmış ve iki gün sonra tutuklanmıştı. Dokuz aydır tutuklu bulunan Deniz, 10 Eylül tarihinde görülmeye başlanacak davada 12 kişiyle birlikte “KCK/PKK örgütü yöneticisi’’ olmaktan cezalandırılmak istenmekte. Cezaevindeki gazeteciler tarafından 2012 Temmuzunda “Terörist değil gazeteciyiz” başlığıyla çıkarılmaya başlanan Tutuklu Gazete’den de söz edilen STG basın bildirisi, Hüseyin Deniz’in aynı gazetede yayımlanan sözleriyle son buluyor: “Bizler daha büyük ve derin suskunlukları yaratmak için seçildik.” Öte yandan Berlin’den Avukat Antonia Von der Behrens, 10-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da görülecek davaya gözlemci ve gazeteci Hüseyin Deniz’in avukatı olarak katılacak. (Berlin/EVRENSEL)


DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR Sinan Balta 10 Eylülde başlayacak duruşmayla ilk defa mahkeme önüne çıkacak olan tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları talebiyle Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da çeşitli kampanyalar sürdürülmekte. Aralarında DIDF, DAYMER, İnsan Hakları  Aktivistleri, Sınır Tanımayan Gazeteciler, Parlementerler ve çeşitli Kürt kurumları, Avrupa’da kamuoyu bilgilendirme toplantılarının yanı sıra imza, fax, mail aracılığıyla da protesto eylemleri dava boyunca sürdürülecek. Gazetemiz Muhabiri Hüseyin Deniz’in Almanya’daki avukatı Antonıa Von Der Behrens yaptığı açıklamada, Alman kamuoyunu daha duyarlı olmaya çağırarak, kamuoyu nezdinde davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi. (Bremen/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun’dan Nusaybin’e

SONRAKİ HABER

‘Faili devletten’ hesap soran kayıplar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa