08 Eylül 2012 09:12

Genelkurmay’dan Afyon savunması

GENELKURMAY Başkanlığı, Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin kamuoyundan gelen eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Yaşamını yitiren kısa dönem 15 askerin mühimmat sandıklarının depo içine girmeden depo dışında taşınmasıyla görevli olduklarını açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı, Afyon

Genelkurmay’dan Afyon savunması
Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin İnternet sitesi aracılığı ile açıklama yaptı. Açıklamada, patlama sonrasında 7 Eylül’de, Genelkurmay Başkanı Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerinde yaptığı incelemeler sonucunda elde edilen bilgilerde, Susurluk Mühimmat Depo Komutanlığının lağvedilmesi üzerine 284 bin 550 adet el bombasının Afyonkarahisar’da konuşlu Mühimmat Depo Komutanlığına nakledildiği ve mühimmatın geçici olarak depolandığı savunuldu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Mühimmatın sayımı, tasnifi ve yeniden depoya yerleştirilmesi işlemine bölük komutanı nezaretinde 4 Eylülde başlandığı belirtilen açıklamada, bu faaliyetin 5 Eylülde devam ederken aynı gün saat 21.15 sıralarında depoda peş peşe iki patlamanın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilirken, görgü tanıklarının ifadelerine göre patlamanın depo içinde olduğu ve o esnada depoda iki astsubay, iki uzman erbaş ile 3-4 uzun dönem askerin bulunduğu ifade edildi. Açıklamada istifleme işleminin yetkili ve uzman olan bu personel tarafından yapıldığı savunularak, basında yer alan askerler yeni olduğu bilgisinin doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca olaya ilişkin soruşturmanın ise devam ettiği hatırlatıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri Kenan Bilgin’in akibetini sordu

SONRAKİ HABER

Karaburun’dan Nusaybin’e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...