07 Ağustos 2018 22:20

İzmir'de zeytinlikle çevrili ormana maden ocağı için onay verildi

Zeytinliklerle çevrili orman alanına maden ocağı, beton ve asfalt tesisi kurulması için bakanlık tarafından onay verildi.

Fotoğraf proje dosyasından alınmıştır. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Kınık’ın Yayakent köyü mevkindeki zeytinliklerle çevrili orman alanına maden ocağı, beton ve asfalt tesisi kurulması için bakanlık tarafından ön onay verildi. Kurulmak istenen ocak başka bir ocakla da yan yana. 

İzmir Tire’de incir, zeytin, kestane ve ceviz üretiminin olduğu bölgeye verilen jeotermal kaynak arama için başvuran şirketin ÇED dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmesine tepkiler sürerken bu sefer de Kınık’ta zeytin ağaçları ile dolu tarlaların yanı başına maden ocağı için ÇED süreci başlatıldı. 

UYGUN BULUNDU

Bakanlığın sitesinde yapılan duyuruya göre GLS isimli maden şirketinin, Kınık’ın Yaykent köyü yakınlarında kurmak istediği kalker ocağı, kırma-eleme tesisi, hazır beton üretim tesisi, mekanik-asfalt plent tesisi ve kilitli parke taşı üretim tesisi için yaptığı çevresel etki değerlendirme başvuru dosyası incelendi ve uygun bulundu.

RUHSAT SAHASININ 100 METRE MESAFESİNDEN DERE GEÇİYOR

Proje dosyasına göre İzmir Manisa çevre düzeni planlarında ormanlık alan olarak kalan ruhsat sahasının çevresi zeytinliklerle ve tarlalarla dolu. Ruhsat sahası yerleşim yerleri ile sınırken alan içinde kurulmak istenen tesislerin en yakın yerleşim yerine uzaklığı 400 metreye kadar düşüyor. Ruhsat sahasının 100 metre mesafesinden Yayakent Deresi geçiyor ve 900 metre uzaklığında Kapıkaya Barajı bulunuyor. 

ÇEVREYE VERECEĞİ ZARAR BİLİNMİYOR

Ocak aynı zamanda başka bir maden ocağına da komşu. Minimum ömrü 10 yıllık olması planlanan projenin ÇED dosyasında ne kadar ağaç kesileceği, delme, patlatma ve yükleme işlemleri sırasında ne kadar toz ve gürültü çıkacağı ve çevreye ne kadar zarar vereceği bilgileri yer almıyor.

ÖNCEKİ HABER

Karanfil elden ele!

SONRAKİ HABER

Fransa akıllı telefonu okullarda yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...