07 Ağustos 2018 23:01

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklulara hücre cezası verildi

Cezaevlerinden hak ihlalleri haberleri gelmeye devam ederken, Bolu F Tipi’nde tutuklular ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle hücre cezası aldı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Müjde ERTAŞ
İstanbul

Bolu F Tipi Cezaevinden gazetemize mektup gönderen Volkan Pamuk, temmuz ayında yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Pamuk, aylık olarak çıkardıkları Avyaz isimli kültür-sanat  dergisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve görevli memura hakaret ettikleri gerekçesiyle 5 mahpusa hücre cezası verildiğini söyledi.

Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Volkan Pamuk gazetemize yazdığı mektupta OHAL’in 19 Temmuz’da kaldırılmasına rağmen hapishanedeki OHAL uygulamalarının devam ettiğini söyledi. Pamuk, kitap-yayın haklarının kısıtlandığını, 5 kitaptan ve 5 dergiden fazlasının yasak olduğunu, ayda bir olan açık görüş hakkının iki ayda bir yapıldığını anlattı. Pamuk, telefonla konuşmaya da kısıtlama getirildiğini belirterek, 10 kişi ile sohbet etme haklarının ise beşer kişilik iki grup şeklinde yapıldığını kaydetti.

2 YILDIR TEKLİ HÜCREDE TUTULUYOR

Pamuk, arkadaşlarından Yaşar Yün’ün ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olmadığı halde 2 yıldır tekli hücrede tutulduğunu, 5 Temmuz’da muayene olmak istemesine rağmen hücre cezasının infazı için zorla revire götürüldüğünü, hücreye getirilirken çeşitli işkencelere maruz kaldığını ve işkence sonucunda kaburgasından beline kadar morluklar oluştuğunu anlattı. Pamuk, Duran Kıvanç ile birlikte 9 Temmuz’dan itibaren haftada iki defa revir dilekçesi verdiklerini fakat üç hafta boyunca tedavi olamadıklarını, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ve savcılığa 23 Temmuz’da yaptıkları suç duyurusu dilekçelerinin kaybedilerek işleme konulmadığını söyledi.

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇLAMASI

Pamuk, aylık olarak çıkardıkları Avyaz isimli kültür-sanat  dergisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve görevli memura hakaret ettikleri gerekçesiyle, Candaş Katlatif Mollaahmetoğlu, Ayberk Demirdöğen, Veysel Şahin, Emrah Yayla ve kendisine 10’ar gün hücre cezası verildiğini söyledi. Pamuk, yine aynı gerekçeyle Metin Yavuz’a 2 ay etkinliklerden men, Veysel Şahin’e mektup yasağı, Candaş Kat ve Emrah Yayla’ya 2 ay görüş yasağı, Ayberk Demirdöğen’e 1 ay görüş cezası verildiğini anlattı. Pamuk, infaz hakimliğinin disiplin cezalarını usulsüz şekilde düzenleyip onayladığını iddia etti. Pamuk, 4 Temmuz’da adliye önünde oturma eylemi yaptıkları için de Ayberk Demirdöğen, Metin Yavuz, Süleyman Matur ve kendisinin çamaşır suyu dökülen koridorlarda sürüklediklerini, işkenceye maruz kaldıklarını iddia etti.

ÖNCEKİ HABER

Bu sistem çocuklarımızı geleceğe taşımaz

SONRAKİ HABER

Almanya, Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de ziyarette bulunacağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...