07 Ağustos 2018 14:44

'Batman’da polis gözaltına aldığı 4 kişiyi darbetti' iddiası

Batman'da iki aile arasındaki anlaşmazlık üzerine ayırmaya gelen polislerin gözaltına aldığı dört kişiyi darbettiği öne sürüldü.

Fotoğraf: İHD

Paylaş

Batman’ın Kozluk ilçesinde geçtiğimiz temmuz ayında iki aile arasında çıkan anlaşmazlık üzerine tarafları ayırmaya gelen polislerin gözaltına aldığı 4 kişiyi darbettiği iddia edildi. Yaşananlarla ilgili açıklama İHD Batman Şubesi, işkence karşısında yetkili kurumları göreve çağırdı.

Söz konusu 4 kişi darbedildiklerini iddia ederek İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesine başvurdu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İHD Batman Şubesi mağdurların beyanına göre olayı şu şekilde anlattı:  “19.07.2018 tarihinde Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan iki aile arasında çıkan anlaşmazlık üzerine tarafları ayırmaya gelen kolluk görevlilerinin, gözaltına alınan H. A., B. A., B. K. ve  H. A. isimli mağdurların  Kozluk Devlet Hastanesi acil giriş kapısında, hastanenin tuvaletinde darbedildikleri; Kozluk Emniyet Müdürlüğü’ne gidinceye kadar polis aracında kaba dayağa maruz kaldıklarını; Kozluk Devlet Hastanesinde görevli olan doktorun maddi gerçekleri yansıtmayan raporları düzenlediği uygulanan işkence, tehdit ve hakaretlerin Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün nezarethanesinde de saatlerce devam ettiği, Kozluk Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldıkları, baskı altında olduklarından ve şüphelilere darp-cebir de kullanıldığından korktukları için yaşadıklarını anlatamadıkları, vermiş oldukları ifadelerin okumadan  veya okutulmadan  imza atmaları için baskı  uygulandı.”

İŞKENCE KARŞISINDA YETKİLİ KURUMLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Yaşananlar karşısında Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmaları hatırlatan İHD, “İşkence, gerek iç hukuk gerekse uluslararası hukuk açısından mutlak olarak yasaktır” dedi.

Yapılan açıklamada, işkence mağdurlarının avukatı Adnan Durmaz aracılığıyla Batman Cumhuriyet Başsavcılığına işkence suçunu işleyen şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak da bu konunun Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi İşkencenin Önlenmesi Komitelerine taşınacağı ifade edildi.

Gayri insani muamelelerde bulunan şüphelilerin tespit edilmeleri,  akabinde  ivedilikle cezalandırılmaları  gerektiğini vurgulayan İHD Batman Şubesi, “TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu başta olmak üzere Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik kurumunu göreve davet ediyoruz” dedi. (Batman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurttaşlardan Erdoğan'a HDP tepkisi: Tehdit, 6 milyonu inkar etmektir

SONRAKİ HABER

Fıstık üreticisi bu yıl umduğunu bulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...