07 Ağustos 2018 14:20

Yurttaşlardan Erdoğan'a HDP tepkisi: Tehdit, 6 milyonu inkar etmektir

Erdoğan'ın 'HDP’yi destekleyenler hesap verecek' sözlerine HDP’li seçmenlerden tepki : Dilimizi, düşüncemizi savunduğumuz için HDP'ye oy veriyoruz.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’ye yönelik tehditlerine tepki gösteren yurttaşlar, “Bizler kendi dilimizi, kendi düşüncemizi savunduğumuz için oy veriyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin 5’inci Kadın Kolları Olağan Kongresinde Hakların Demokratik Partisine (HDP) yönelik söylediği “HDP’yi destekleyenler hesap verecek” sözlerine HDP’li seçmenler tepki gösterdi. 

Kimliğini korumak ve savunmak için oyunu HDP’ye verdiğini söyleyen İbrahim Adıyaman adlı yurttaş, “Bizler kendi dilimizi, kendi düşüncemizi savunduğumuz için oy veriyoruz. Hangi parti Kürtlüğü savunmuş olsaydı ona oyumu verirdim. Bugüne kadar Kürtlüğümü korudum bundan sonra da koruyacağım” diyerek, tepkisini gösterdi. Kürt sorununun çözülmediği için Türkiye’de kaosun yaşandığını vurgulayan Adıyaman, “Analar ağlıyor, insanlar ölüyor, çoğu insanın ocağına ateş düşüyor. Kimse batıda gezemiyor. Birçok yerde Kürt olduğum için iş verilmiyor” dedi. 

HDP’ye yönelik tehditlere tepki gösteren Abdulhaluk Turan da, “İstiyoruz ki her daim partimiz Mecliste olsun, haklarımızı savunsun. HDP’siz bir Meclis olmaz. Diğer partilerin Kürt sorununa bakışlarını samimi bulmuyorum” diye konuştu.

‘GERÇEKLİĞE SAYGI GÖSTERMEK GEREKİYOR’

Hüseyin İncel ise, “Eğer halk bir partiye oy vermişse, Meclise taşımışsa bu bir gerçekliktir. Bu gerçekliğe saygı göstermek gerekiyor. Geçmişten bugüne gelindiğinde birçok parti Kürtler üzerinde demagoji yaparak başa gelmiştir. Eğer AKP bir çözüm üretmezse ülkenin geleceğinin olamayacağını düşünüyorum” dedi.” 

‘TEHDİT 6 MİLYONU İNKAR ETMEKTİR’

Mecliste kendilerini temsil eden bir partinin tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan İncel, “HDP’yi tehdit etmek, ülkedeki 6-7 milyon insanı inkar etmek demektir. Hiç kimse bu mozaiği bozamaz. Ülkede diğer insanların varlığını göz önüne alarak siyaset üretilmelidir” diye konuştu. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada artık HDP’nin tanındığını söyleyen İncel, “Sadece HDP’ye değil hangi partiye tehdit gelirse gelsin o yanlış bir politikadır” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Dilek Dayar cinayetinin üstü mü örtülüyor?

SONRAKİ HABER

'Batman’da polis gözaltına aldığı 4 kişiyi darbetti' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa