07 Ağustos 2018 13:58

‘Atina sızıntısı ABD Büyükelçiliği üzerinden olabilir’

Yunanistan'ın Rusya ile yaşadığı diplomatik kaynağa dair bilgi sızıntısının ABD Büyükelçiliği üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yunanistan hükümetinden bir kaynak, Atina’nın Rus diplomatların sınırdışı edilmesine ilişkin bilgi sızdırmak istemeyip Rus büyükelçilikle krizi düzene sokmak için başka bir yöntem talebinde bulunduğunu, ancak durumun kontrolden çıktığını söyledi.

Kathimerini gazetesi, 11 Temmuz’da Atina’nın 2 Rus diplomatı sınırdışı ettiğini, 2 Rus diplomatın da ülkeye girişinin yasaklandığını yazmıştı. Habere göre, Atina’nın aldığı kararın gerekçesi de Yunanistan’ın içişlerine müdahale niteliğinde eylemlerde bulunmaları ve ulusal güvenliği tehdit etmeleriydi. Sputnik’e konuşan Yunanistan hükümetinden bir kaynak, “Dışişleri, krizi düzene sokmak için başka bir yöntem önerdi. Ancak olanlar oldu, Kathimerini haberi yaptı” dedi. Gazeteyi ‘Batı yanlısı bir yayın organı' olarak tanımlayan kaynak, sızıntının ABD'nin Atina Büyükelçiliği'nden gerçekleşmiş olabileceğini savundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

10 bin yıl önce beyin ameliyatı yapılan kafatasına yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Buğdayda üzülen çiftçinin gözü ayçiçeğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...