07 Ağustos 2018 13:05

Yunanistan'a giden KESK heyeti: Dayanışma sınır tanımaz

Yunanistan'da yaşanan yangın sonrasında bölgeye dayanışma ziyaretine giden KESK heyeti, Türkiye'ye döndükten sonra bir açıklama yaptı.

Yunanistan'a destek ziyaretine giden KESK heyeti açıklamada bulundu (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Yunanistan’da onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan yangının ardından bölgeye dayanışma ziyaretinde bulunarak komşu halkın acılarını paylaştı. Türkiye’ye dönen heyet adına konuşan Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Üyesi Özge Ak, acıların ortak olduğunu, acının rengi olmadığını söyledi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Üyesi Erdal Güzel ise Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Penteli ve Rafına bölgelerinde başlayan ve kısa sürede ormanlık araziden meskun mahallelere sıçrayan büyük yangının Yunanistan’ın en büyük felaketlerinden birine yol açtığını belirtti. Onlarca kişinin can verdiği yangının, Ege’nin karşı kıyısında yaşayanların da kalplerinde en yoğun şekilde hissedildiğini anlatan Güzel “Acıları paylaşmak, dayanışma duygularımızı iletmek ve Yunan halkının yanında olduğumuzu ifade etmek için dayanışma ziyaretinde bulunduk” dedi. Yunanistan OLME sendikasıyla dayanışma duygularını paylaştıklarını anlatan Güzel, “Devletlerin sınırlara sahip olduğu bir dünyada dayanışmanın, dostluğun sınır tanımadığı halkların kardeşliğine bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelsiz Filmler Festivali 8-21 Ekim tarihleri arasında

SONRAKİ HABER

İnce: Delegelerimizin iradesine sahip çıkıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...