07 Ağustos 2018 10:47

TTB’den medyaya uyarı: Sağlıkta şiddeti özendiren yayınlardan vazgeçin

TTB temsilcileri, medyadaki hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddeti özendiren, doğruluğu tartışmalı yayınlardan vazgeçilmesi istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Giresun’da yaşlı bir hasta yakınının polisin biber gazlı saldırısının ardından ölmesi sonrası basında ve sosyal medyada hekimlere yönelik başlayan linç kampanyasına Türk Tabipleri Birliği (TTB) tepki gösterdi.  Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Isparta, Burdur, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak Tabip Odalarının temsilcilerinin katılımıyla İzmir Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısında, hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddeti özendiren, doğruluğu tartışmalı yayınlardan vazgeçilmesi istendi.

‘SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMDEN VAZGEÇİN’

Açıklamada konuşan TTB Başkanı Sinan Adıyaman, hükümete şiddetin kaynağı olan sağlıkta dönüşüm politikasından vazgeçme çağrısında bulundu. Adıyaman, Sağlık Bakanlığından kendilerine acilen randevu verilmesini isteyerek, sağlıkta şiddeti önlemek üzere önerdikleri  ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının’ TBMM’de  görüşülmesini talep etti. Adıyaman, basın mensuplarına da seslenerek sağlık haberlerini yaparken empati yapmalarını da istedi.

‘BASIN İLKELİ DAVRANMALI’

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Obuz da sağlıkta dönüşüm programının uygulanmasından kaynaklanan sorunların sorumluları olarak hekimlerin görülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Giresun’daki olayın tüm boyutları ile araştırılmadan sorgulanmadan basında hüküm verilmesinin basın meslek ilkelerine aykırı olduğunu dile getiren Obuz, toplumu kuşatan şiddet politikalarına son verilmesini ve caydırıcı hukuk kurallarının getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gazetecilerin odalarla yapacağı etkin iş birliğinin halkın sağlıklı haber alma hakkına da katkıda bulanacağının altını çizen Obuz “Hekimleri derinden yaralayan, basın meslek ilkeleriyle bağdaşmayan yayınları onaylamıyor, tüm basın mensuplarını ve sosyal medya kullanıcılarını sorumlu ve ilkeli davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamaya katılan CHP milletvekili Kani Beko da her zaman sağlıkta şiddete karşı hekimlerin ve sağlık emekçilerinin yanında olacaklarına vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Alçın: Ekonomide yama yapılamayacak duruma gelindi

SONRAKİ HABER

HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Evrensel’i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...